Üniversiteye moda tasarım bölümü

YÖK onayladı. Tekstil ve hazır giyim sektörlerinin beklediği Moda Tasarım Merkezi Uludağ Üniversitesi bünyesinde açılacak. BTSO Başkan Yardımcısı Kuş, bunun Bursa’nın gücüne güç katacak bir adım olduğunu söyledi.

Üniversiteye moda tasarım bölümü

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, tekstil sektörünün gücünü geleceğe taşımak amacıyla uzun yıllardan bu yana çaba harcadıkları Moda Tasarım Bölümü’nün önümüzdeki yıldan itibaren Uludağ Üniversitesi bünyesinde açılacağını açıkladı.

BTSO’nun tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin bulunduğu 13 ve ağırlıklı olarak perakende sektör temsilcilerinin yer aldığı 14’üncü meslek komitelerinin ‘Genişletilmiş Sektörel Analiz Toplantısı’ Bursa Teknoloji Ar-Ge ve Koordinasyon Merkezi’nde (BUTEKOM) gerçekleştirdi. BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, buradaki konuşmasında, komite ve konsey çalışmaları doğrultusunda hayata geçirdikleri çalışmaların tüm Bursa’ya ortak fayda sağladığını söyledi.

YÖK’TEN GEREKLİ ONAY ALINDI

Söz konusu projeler arasında bulunan BUTEKOM’un da yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla sektörlerin hizmetine sunulduğunu belirten Kuş, tekstil ve teknik tekstil, ileri kompozit malzemeler ve nano teknoloji alanlarında hazırlanan mükemmeliyet merkezlerinin Bursa’nın üretimdeki gücüne güç katacağını vurguladı. Şehrin asırlara dayanan bir tekstil geleneğine sahip olduğunu hatırlatan Kuş, sektörün gücünü geleceğe taşımak adına uzun yıllardan bu yana talep ettikleri ‘Moda Tasarım Bölümü’nün Yükseköğretim Kurulu’ndan (YÖK) gerekli onayı aldığına dikkat çekti.

NİTELİKLİ BÜYÜMEYE KATKI SAĞLAYACAK

Moda Tasarım Bölümü’nün, Uludağ Üniversitesi bünyesinde eğitim-öğretim hizmetine önümüzdeki yıldan itibaren başlayacağını dile getiren İsmail Kuş, üniversite- sanayi işbirliğini slogandan uygulamaya geçirdiklerinin altını çizdi. Kuş, ”Bursa Teknik Üniversitemiz ve Uludağ Üniversitemiz ile yaptığımız işbirliklerinin somut faydalarını da görmeye başladık. Bunlardan biri de uzun yıllardan bu yana talep ettiğimiz Moda Tasarım Bölümü’müz oldu. Bu bölümden yetişecek öğrencilerimiz, sektörümüzün nitelikli büyümesine büyük katkı sağlayacak” dedi. BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Mesut Okyay da, Türkiye’nin katma değerli üretim ve ihracat hedeflerinde tekstil ve konfeksiyon sektörünün lider bir rol üstlendiğine işaret ederek, ”Moda Tasarım Bölümü ve BUTEKOM gibi örnek bir merkez de sektörümüze ve şehrimize büyük değer katacak” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X