Ünlü aktivist ölü bulundu

Meksika’nın güneyindeki Guerrero eyaletinde 27 Eylül’de kaçırılan 43 öğrencinin aranmasına yardım eden aktivistin ölü bulunduğu bildirildi.

Ünlü aktivist ölü bulundu

BBC’nin haberine göre, aktivist Miguel Angel Jimenez Blanco’nun cesedi Guerrero eyaletinde Xaltianguis adlı kasabada evinin yakınında bulundu. Blanco’nun vücudunda iki kurşun yarası olduğu bildirildi.

Blanco, kaçırılan öğrencilerin bulunması için yapılan aramaların organize edilmesinde ve arama faaliyetlerinde yer almıştı.

Guerrero’ya bağlı Iguala kentinde 26 Eylül’de öğretmenlerin çalışma koşullarını protesto eden öğrenciler ile polis arasında çatışma çıkmıştı. Polisin öğrencileri taşıyan araçlara ateş açması sonucu 6 kişi yaşamını yitirmiş, 25 kişi yaralanmıştı. Çatışmaların ardından öğrenciler, son kez 27 Eylül’de zorla araçlara bindirilirken görülmüştü.

Ülkede büyük öfke yaratan ve protesto gösterilere neden olan olayın ardından kentten kaçan Iguala eski belediye başkanı Jose Luis Abarca ile eşi Maria de los Angeles Pineda, 4 Kasım’da Meksiko’da yakalanmış, mahkeme tarafından organize suç işlemek, cinayet ve adam kaçırmak suçlamalarıyla tutuklanmıştı.

Öte yandan, ülke genelinde 20 binden fazla kayıp kişinin hala arandığı belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X