Ünlü alışveriş sitesi kapandı

Türkiye’de hizmet veren online alışveriş sitesi Markafoni, faaliyetlerine son verme kararı verdi.

Ünlü alışveriş sitesi kapandı

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından birisi olan Markafoni kapanıyor. 

 

MARKAFONİ’DEN İLK AÇIKLAMA

 

Markafoni konuyla ilgili yayınladığı açıklamada “30 Haziran 2017 tarihi itibari ile www.markafoni.com sitemizde yürütmekte olduğumuz faaliyetlerimizse üzülerek son veriyoruz” ifadelerine yer verildi. 

 

Aynı açıklamada müşterilerin henüz sevk edilmemiş siparişlerinin takibi için hizmet vermeye bir süre daha devam edileceği bilgisinin ise altı çizildi. 

 

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında ilk fiziksel mağazasını açan Markafoni’nin kararının bu mağazanın akıbetine nasıl yansıyacağına dair bir bilgi ise henüz bulunmuyor.

 

Markafoni (Vipindirim Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş.) Mart 2008’de kuruldu. Giyim, aksesuar, kozmetik, ayakkabı, çanta ve dekorasyon başta olmak üzere pek çok kategoride internet üzerinden ürün satan şirket, 2014 yılında Naspers Grubu’nun sahibi olduğu Güney Afrikalı MIH Allegro BV bünyesine katılmıştı. 

 

NASPERS’TAN AÇIKLAMA

 

Markafoni’nin yatırımcısı Naspers da konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Türkiye’deki yatırımın kapatılması yönündeki kararın sadece Markafoni özelinde olduğunu, bunun da iş modellerinin diğer ülkelere göre farklı oluşundan kaynaklandığını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X