Ünlü cerrahlar gözaltında

Antalya’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltı kararı alınan 150 kişiden yakalanan 147 kişi arasında, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nde Türkiye’nin yüz nakli ile kol ve bacak nakillerine katılan dünya ünlü cerrahların da bulunduğu öğrenildi.

Ünlü cerrahlar gözaltında

Gözaltına alınan isimler arasında, 2012 yılında Türkiye’nin ilk yüz nakli ile ilk kol ve bacak nakli operasyonlarında da yer alan Ortopedi Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serdar T., Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalından Levent A., Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla R. ile Diş Hekimliği Fakültesi Çene Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan T., Organ Nakli Merkezi eski Müdürü Doç. Dr. İbrahim A., eski Rektör Yardımcısı Nefroloji Bilim Dalından Prof. Dr. Ramazan Ç., Çocuk Cerrahisinden Prof. Dr, Abdurrahman K., Doç. Dr. Adnan A., Kardiyoloji Anabilim Dalından Prof. Dr. Remzi Y. var. İletişim Fakültesi eski Dekanı Bilal A., Eğitim Fakültesi eski Dekanı Mimar T. de gözaltına alınanların arasında.

BAZILARI KAÇTI

Polis ekipleri önceki gün AÜ Rektörlüğü ve 19 fakülteye operasyon düzenlemişti. Yakalama kararı çıkartılan bazı akademisyenlerin ise yurt dışına kaçtığı belirlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X