Ünlü mafyadan DEAŞ’a helikopter

Ünlü İtalyan mafyası Camorra ile bağlantılı olan bir aile Libya’daki DEAŞ’a helikopter, tanksavar, karadan havaya güdümlü füzeler sattıkları gerekçesiyle tutuklandı. Aile İran’a da silah satmakla suçlanıyor.

Ünlü mafyadan DEAŞ’a helikopter

İtalya’nın Napoli kentinde Mario Di Leva, eşi Annamaria Fontana ve oğulları Luca di Leva’nın silah kaçakçılığından tutuklamalarının ardından aile hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. ABD merkezli Daily Beast sitesindeki habere göre 31 Ocak’ta tutuklanan İtalyan aile, silah ambargosu uygulanan ülkelere silah satma suçlamasıyla yapılan uluslararası bir soruşturmanın ardından yakalandı.

İtalya’nın ünlü Camorra mafyası ile yakın ilişki içindeki ailenin, başta Libya ve İran olmak üzere birçok ülkeye silah sattığı söyleniyor. Leva ile eşi Fontana’nın özellikle Libya’daki terör örgütü DEAŞ’a suikast silahlarının yanı sıra karadan havaya savunma sistemleri ve hatta helikopter bile sattığı kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X