Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Ünlü mafyadan DEAŞ’a helikopter

Ünlü İtalyan mafyası Camorra ile bağlantılı olan bir aile Libya’daki DEAŞ’a helikopter, tanksavar, karadan havaya güdümlü füzeler sattıkları gerekçesiyle tutuklandı. Aile İran’a da silah satmakla suçlanıyor.

Ünlü İtalyan mafyası Camorra ile bağlantılı olan bir aile Libya'daki

İtalya’nın Napoli kentinde Mario Di Leva, eşi Annamaria Fontana ve oğulları Luca di Leva’nın silah kaçakçılığından tutuklamalarının ardından aile hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. ABD merkezli Daily Beast sitesindeki habere göre 31 Ocak’ta tutuklanan İtalyan aile, silah ambargosu uygulanan ülkelere silah satma suçlamasıyla yapılan uluslararası bir soruşturmanın ardından yakalandı.

İtalya’nın ünlü Camorra mafyası ile yakın ilişki içindeki ailenin, başta Libya ve İran olmak üzere birçok ülkeye silah sattığı söyleniyor. Leva ile eşi Fontana’nın özellikle Libya’daki terör örgütü DEAŞ’a suikast silahlarının yanı sıra karadan havaya savunma sistemleri ve hatta helikopter bile sattığı kaydedildi.