Ünlü sanatçı hayatını kaybetti!

Bir döneme damga vuran Kaynanalar dizisinde Tijen karakterine hayat veren Sevda Aydan, tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

Ünlü sanatçı hayatını kaybetti!

Hürriyet’ten Banu Şen’in haberine göre, Aydan yarın İzmir Alsancak Hocazade Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra Alaçatı Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

tik.jpg

Sevda Aydan, Ankara Devlet Konservatuvarı Şan (1951) ve Opera (1953) bölümlerini bitirdi. Ankara Devlet Operasında ilk olarak Traviata operası ile sahneye çıkan sanatçı, daha sonra Manon Lesco, Salome ve Carmen operalarında başrolde oynadı.

0x0-kaynanalar-dizisinin-tijeni-unlu-sanatci-profdr-sevda-aydan-hayatini-kaybetti-1523004284574.jpg

1962’de Rusya’nın çağrısı üzerine Erivan, Tiflis ve Baku operalarında sahneye çıktı ve çeşitli ülkelerde konserler verdi. Sonraki yıllarda  Ankara Devlet Operası’ndan ayrılan sanatçı çeşitli gazino ve kulüplerde hafif batı müziği alanında çalıştı. Televizyon dünyasında TRT’nin tv dizisi Kaynanalar’daki Tijen rolü ile tanındı.

fft22_mf1329249.jpeg

Sevda Aydan, eski milli basketbolcu Efe Aydan ve tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ege Aydan’ın annesiydi.

5ac7330d18c773095c32cc06.jpeg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X