Ünlülerden ‘Ankara saldırısı’ mesajları

Ankara’da dün gerçekleşen terör saldırısına ünlü isimlerden teröre tepki mesajları ve birlik, beraberlik mesajları yağıyor.

Ünlülerden ‘Ankara saldırısı’ mesajları

Besteci ve ses sanatçısı Orhan Gencebay, Ankara’da meydana gelen terör saldırını lanetlediğini ifade etti.

 

Ünlü sanatçı AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün her türlüsünü lanetlediğini belirterek, “Binlerce yıldan beri hep beraber yaşadığımız bu vatanımızın topraklarında hepimizin sağduyusuyla ve devletimizin her türlü imkanlarıyla terörün yenileceğine inanıyorum” dedi.

 

Sanatçı, “Terör, insanlığın lanetlediği, en nefret ettiği eylemlerin başında gelenlerdir. Terörle çözüm arayanlar daima yanılır” ifadelerini kullandı.

İlker Aksum: “Terörün dini, dili, ırkı yok. Bunu hepimiz biliyoruz”

 

Oyuncu İlker Aksum, Ankara’da meydana gelen terör saldırısından dolayı üzüntüsünü paylaştı.

Ünlü oyuncu Aksum, terörü lanetlemekten başka yapacak bir şey olmadığını dile getirerek, “Terörün dini, dili, ırkı yok. Bunu hepimiz biliyoruz. Aklı başında olan, biraz bu meseleleri, dünya konjonktürünü takip eden herkes, terörle mücadelenin zor olduğunu da bilir. Bizim istihbaratımız, kolluk kuvvetlerimiz takipte değil mi sanki? Dünyanın her yerinde olabiliyor bu. Amerika’nın da Fransa’nın da göbeğinde olmadı mı? Burada sakin olup, sağduyulu davranıp hiçbir şekilde taviz vermeden terörle mücadeleye devam etmekten başka çaremiz yok” diye konuştu.

Sanatçı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben 45 yaşındayım. Doğduğumda bu olay vardı, ölürken de olacak. Bunun nedeni, coğrafi bölgemiz. Ne yazık ki böyle. Bizim komşularımız, Norveç, İsveç, İsviçre, Danimarka değil. Suriye, İran, Irak, Afganistan. Her tarafımız yangın yeri. Bunu hayatımız boyu çekeceğiz. Bütün devletler bir araya gelip ortak bir kara almadıktan sonra çok zor. Dünya, Fransa’da gösterdiği hassasiyeti bize de göstersin ama göstermiyorlar. Onlara farklı, bize farklı bakılıyor. Bütün liderler Ankara’da yürüyüş yapsınlar hadi. Olmayacak tabii ki, hayal.”

Burhan Çaçan: “Yüreğimiz yanıyor ama yapacağımız hiçbir şey yok”

Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan, Ankara’da meydana gelen terör saldırısından dolayı üzüntüsünü paylaştı.

Ünlü sanatçı AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırısını lanetlediğini belirterek, “Hislerimiz ortada. Yıllardır bu memleketin içerisinde yaşayan Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olarak kardeşin kardeşi öldürmesi üzerinden yıllardır aynı oyunlar oynanıyor” dedi.

Sanatçı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yüreğimiz yanıyor ama yapacağımız hiçbir şey yok. Sadece lanetliyoruz. Herkesin hissiyatı neyse, bizim hissiyatımız da aynısıdır. Neticede Türkiye’de şu anda 80 milyon ne düşünüyorsa aynısını düşünüyoruz. Bir geminin içerisindeyiz, gemi battığında hepimiz batacağız. Onun için herkesin aklını başına alması gerektiği inancı içerisindeyim.”

Murat Kekilli: “Terörün hiçbir zaman onuru olmadı, olmayacak”

Ses sanatçısı Murat Kekilli, Ankara’da meydana gelen terör saldırısı dolayısıyla üzüntüsünü paylaşarak, “Terörün hiçbir zaman onuru olmadı, olmayacak” dedi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Kekilli, eski savaşların bile bir onuru olduğunu dile getirerek, “Sen düşmanını görürdün, düşmanın da seni görürdü. Savaş meydanlarında ise sadece onurlu askerler olurdu. Şimdi ise cehennemin 7 kat dibinden türeyen ve kendi şeytanına ‘bravo, bu kadarı benim bile aklıma gelmezdi’ dedirten terör kafalılar türedi. Artık fütursuzca, pervasızca, sinsice hatta haince savunmasız, sivil ve masum kardeşlerimize kıymaya başladılar. Terörün hiçbir zaman onuru olmadı, olmayacak. Aradığınız onur tıpkı geldiğiniz yer gibi cehennemin 7 kat dibindedir. Cehennemin dibine kadar yolunuz var” ifadelerini kullandı.

Murat Kekilli, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileğinde bulundu.

​Müzisyen Aykut Kuşkaya: “Yılmayacağız ve teröre asla teslim olmayacağız”

 

Müzisyen Aykut Kuşkaya, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını lanetlediğini söyledi.

 

Sanatçı Kuşkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Milletimizin birliğine, bütünlüğüne yapılmış bu alçak saldırıları lanetliyorum. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acilen şifa, yakınlarına sabır diliyorum. Zor günlerden geçiyoruz. Zor zamanlar yaşıyoruz. İnadına daha çok kenetlenip, olan bitene sağduyuyla yaklaşmalıyız. Yılmayacağız ve teröre asla teslim olmayacağız. ” dedi.

 

Aykut Kuşkaya, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Yaşanan acıların bir an evvel son bulması için teröre, teröriste ve içerideki, dışarıdaki hain işbirlikçilerine acilen anladıkları dilden müdahale edilmesini arzu ediyorum. Ülkemde huzuru bozanların, huzuru bozulsun diye dua ediyorum.”

Oyuncu Erhan Yazıcıoğlu: “Sanata sahip çıkarsak bu işi çözeriz”

 

Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Erhan Yazıcıoğlu Ankara’da yaşanan terör saldırısından dolayı içinin kan ağladığını söyledi.

 

Yazıcıoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetin son bulması gerektiğini belirterek, “İki çocuğuma ‘aman evden çıkmayın’ diyorum. Ben çocuklarım için ne yapılması gerekiyorsa yaparım. Çünkü benim çocuklarım 78 milyonun çocuğu. Yaşı 65’e gelmiş biri olarak, bana düşen fedakarlık neyse yaparım. Fedakarlık bana kaldıysa, bu uğurda canımı vereyim. 4 kere kanser geçirdim gerçekten umurumda değil” dedi.

 

Birlik ve beraberliğin kaybedilmemesi gerektiğine işaret eden Yazıcıoğlu şöyle konuştu:

 

“Koskoca Türk devletiyiz, yüzde 50 oy almış bir iktidar, bu kadar sevilen bir Tayyip Erdoğan var. Biz bunu neden bitiremiyoruz? Yıllardır söylediğim şeyi tekrar söylüyorum. Doğuya sanatı götürün. Sanata sahip çıkarsak bu işi çözeriz. Tiyatro, resim, müzik ve edebiyatı götürerek insanlarla bağ kuralım. Gençlerin beyinlerini yıkıyorlar. Her türlü sorunumuz varken bu insanların satın alınması çok kolay.”

Zihni Göktay: “Sanatçılara bu günlerde büyük görevler düşüyor”

 

Duayen tiyatro sanatçısı Zihni Göktay, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını lanetlediğini ifade etti.

 

Duayen tiyatrocu AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün her türlüsünü lanetlediğini belirterek, “Ben yaşım itibariyle terörün daha önceki örneklerini de gördüm. 12 Eylül’den önceki terörü de gördüm. Terör olaylarının bu ülkede topluma ve sanata yararı olduğunu hiçbir zaman görmedim” dedi.

 

Göktay, terörü kınamanın yeterli olmadığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

 

“Olan vatan evlatlarımıza oluyor. Ben 110 temsil her akşam Cibali Karakolu’nda, sahnede ‘Huzur, barış varken ne bu terör’ diyorum. Bu terör olayları sadece bizim ülkemizde değil, Çin’de, Paris’te, dünyanın her yerinde yaşanıyor. Terör yaşayan ülkelerdeki bütün siyasiler uluslararası toplantılarda bir araya gelip de hatıra fotoğrafı çektireceklerine bu global terör olaylarına nasıl mani olacaklar onu düşünmeliler.”

 

Bütün sanatçıların teröre karşı birlik olması gerektiğini vurgulayan Göktay, “Bütün dünyadaki sanatçılar üzerine düşen görevi yapmalı, barış ve huzurun bir arada olduğu yerde sanatın ilelebet devam edeceğini söylemeli. İnsanlar huzur ve barış ister çünkü, huzur olmazsa insanın iştahı bile kalmaz. Sanatçılara bu günlerde büyük görevler düşüyor. Ülkemizin bütün sanatçılarını terörün karşısında olmaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X