Unutulmaya yüz tutan mesleklere belediye desteği

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kaybolmaya yüz tutan sıcak demircilik mesleğini icra eden Mehmet Zeki Baran’a takdir belgesi takdim etti.

Unutulmaya yüz tutan mesleklere belediye desteği

Belediyecilik hizmetleri dışında toplumun değerlerine sahip çıkmak için çalışmalar da yürüten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, gelişen teknolojiye rağmen mesleğini azimle sürdüren sıcak demir ustası Mehmet Zeki Baran’ı ziyaret etti. Başkan Edebali, unutulmaya yüz tutan bir mesleği icra eden sıcak demir ustasına azimli çalışmasından dolayı takdir belgesi verdi.

Kaybolma tehlikesi ile karşı karşıya olan bir mesleği inatla sürdürdüğü için Zeki Usta’ya teşekkür eden Başkan Edebali, “Zeki Usta yetim olarak büyümüş. Bu küçücük dükkanda çalışarak 30 yıldır evine bakıyor. 6 çocuk okutmuş. Çocukları ile de yakından ilgileneceğiz. Ekmek teknesine sahip çıkan ve bunun yanında sokak hayvanlarını da beslemeyi ihmal etmeyen Zeki Usta, aynı zamanda çevresine de saygılı bir tavır sergiliyor. Kendisini tebrik ediyorum” dedi.

MESLEĞİNİ OSMANLI MAHALLESİNDE YAŞATACAK

Sıcak demir ustasına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Başkan Edebali, “Zeki Usta’nın, kentsel dönüşüm projesiyle kurmayı planladığımız Osmanlı mahallemizde görmek istiyoruz. Bir örnek teşkil edecek olan mahallemizde Zeki Usta’yı görmekten mutluluk duyacağız. Bu mesleğin yaşatılması için gereken desteği vereceğiz” diye konuştu.

Başkan Edebali’nin ziyaretinden duygulanan Mehmet Zeki Baran ise, “Hayat koşuşturmasında okumaya fırsat bulamadım. Ben de okumak isterdim. Sizin aracılığınız ile okuma- yazma öğreneceğim için çok mutluyum” dedi.

Mesleğini sürdürmeye devam edeceğini açıklayan 65 yaşındaki sıcak demir ustası, kurulacak olan Osmanlı Mahallesi’nde yer almaktan mutluluk duyacağını sözlerine ekledi.

Edebali, Zeki Usta’ya iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili kişisel koruyucu malzemeler hediye etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X