Ünye Belediyesi’nden Çevre Temizliği Uyarısı

Ünye Belediyesi Çevre Kontrol ve Denetleme Zabıta ekipleri, vatandaşları çevre ve görüntü kirliliğine karşı uyarıcı broşürler dağıttı.

Ünye Belediyesi’nden Çevre Temizliği Uyarısı

Ünye Belediyesi Çevre Kontrol ve Denetleme Zabıta ekipleri, vatandaşları çevre ve görüntü kirliliğine karşı uyarıcı broşürler dağıttı. Daha temiz ve yaşanabilir bir ilçe için sıkı bir çalışma içine giren ve ekip sayısını arttıran Ünye Belediyesi, çevre kirliliğinin önüne geçmek ve vatandaşların cezalı duruma düşmemesi için broşürler dağıtarak vatandaşları bilgilendiriyor. Broşürde inşaat atıkları, bahçe temizliği sonrası çıkan çöplerin, kaldırımlara dökülen küllerin bertarafı ve çöp konteynerlerinin doğru kullanımı gibi bilgiler yer alıyor. Yapılan tespitlerde çöp kovalarının ve konteynerlerin boş olduğu halde çöplerin apartman ve dükkan önlerine gelişi güzel bırakıldığını söyleyen ekipler vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaya davet etti. Ekipler, evsel atık, katı atık, inşaat atıkları ve evlerden çıkan kullanılmaz eşyaları gelişi güzel cadde ve sokaklara atan ve çöp konteynerleri haricinde kaldırım köşelerine sokaklara çöp bırakanları ilk etapta uyarıyor, tekrarlanması durumunda ise 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 42. maddesi gereğince 100 TL, ikinci tekrarda ise 208 TL cezai işlem uyguluyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X