UPS Türkiye ile 220 ülkeye ulaşım

UPS Türkiye Genel Müdürü Ufku Akaltan, ihracatçıların 220 ülkeye güvenilir ve hızlı bir şekilde gönderilerini ulaştırabileceklerini söyledi.

UPS Türkiye ile 220 ülkeye ulaşım

ASLIHAN AYDIN

Akaltan, şirket olarak 2009 yılından beri Türkiye’ye yatırım yaptıklarını belirtti. Son iki yıldır yüzde 20 civarında büyüme oranı yakaladıklarını ifade eden Akaltan, ”İşletmelerin kolay, hızlı ve bütçelerine göre gerektiği zaman yavaş, numune gönderilerinden her türlü büyük gönderilerine kadar en iyi şekilde ihracat yapmalarını sağlayan hizmet paketimiz var” dedi. Türkiye’de 81 ile gönderi yaptıklarını hatırlatan Akaltan, bunun için 3 bin kişinin istihdam edildiğini, 28 nokta, 210 ofis ve 700’ün üzerinde araç yatırımı yaptıklarını vurguladı. 

220 ülkeye gönderi

İhracatçıların Türkiye’den 220 ülke ve bölgeye UPS Türkiye aracılığı ile gönderilerini ulaştırabileceğini ifade eden Akaltan, ”Bursa’da 3 bin 500 ihracatçımız 191 ülkeye ihracat yapıyor. Bunu bizim üzerimizden gerçekleştiren bir çok şirket var” diye konuştu. Bursa’da özellikle otomotiv yedek parça ve konfeksiyon alanında iddialı olduklarının altını çizen Akaltan, hem güvenilirlik hem de istenildiği anda müşteriye gitmiş malın tekrar firmaya geri gönderilmesindeki kolaylık sayesinde pazar paylarını artırdıklarına işaret etti.

Kolay çözüm sunuyoruz

2014 yılının ihracatçılar açısından zor bir yıl olduğunu hatırlatan Ufku Akaltan, Türkiye’deki ihracatçıların euro ve dolar paritesindeki değişimle birlikte ihracat için rotalarını farklı bölgelere çevirdiklerini kaydetti. Bunun için avantajlı fırsatlar sağladıklarına işaret eden Akaltan, ”İhracatçılarımız iş geliştirme fırsatları arıyorlar ve bu bağlamda lojistiği araç olarak görüyorlar. UPS olarak, firmaların ihracat değişimlerine kolay çözümler sunabiliyoruz” dedi.

Bilişime 1 milyar dolar

Son yıllarda e-ticaret nedeniyle gelişen gönderilerde hızlı bir artış yaşandığına dikkat çeken Akaltan, bunun için farklı bir yapılanma gerektiğini ifade etti. Akaltan, ”Gönderici web sitesi ile iyi entegre olmak zorundasınız ki sipariş veren son kullanıcı hiçbir sorun yaşamadan en kısa zamanda teslimi sağlansın. Biz en iyi şekilde bunu gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. 

Teknoloji kullanan lojistik şirketi yerine lojistik kullanan teknoloji şirketi olduklarına dikkat çeken  Akaltan, toplam 55 milyor dolarlık cironun 1 milyar dolarını bilişime ayırdıklarını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X