Ürdün IŞİD’ı vurdu

Ürdünlü pilot Muaz el-Kesasibe’nin IŞİD tarafından öldürülmesinin ardından Ürdün savaş uçakları dün Suriye’deki IŞİD mevzilerini vurdu.

Ürdün IŞİD’ı vurdu

Ürdün devlet televizyonu, savaş uçaklarının başta Rakka olmak üzere birçok noktaya hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Öte yandan Ürdün Kralı Abdullah’ın ‘IŞİD’e karşı düzenlenen hava operasyonlarına katılacağı’ iddiası, hükümet tarafından yalanlandı. 

Hükümet sözcüsü Muhammed el-Mumeni yaptığı açıklamada, ‘Kral Abdullah’ın IŞİD’e yönelik hava saldırılarında bizzat katılacağı’ şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu ifade etti.

‘KAHRINDAN ÖLDÜ’

Bu arada IŞİD tarafından kaçırılan ve ardından yakılarak öldürülen Ürdünlü pilot Muaz el Kesasibe’nin annesi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öne sürüldü. 

Bazı sosyal medya kullanıcıları, Kesasibe’nin annesinin yoğun bakımdan bir fotoğrafını paylaşarak, ‘Şehit Muaz’ın annesi, kahrından öldü’ notuyla servis etse de, hastane yetkililerinden henüz bu yönde bir açıklama gelmediği öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X