Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Ürdün’den yeni F-16 açıklaması

Suriye’nin Rakka şehrinde önce IŞİD tarafından düşürüldüğü belirtilen Ürdün Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 uçağı ile ilgili yeni bir açıklama geldi.

Suriye'nin Rakka şehrinde önce IŞİD tarafından düşürüldüğü belirtilen Ürdün Kraliyet

Ürdün Silahlı Kuvvetleri internet sitesinden yapılan açıklamada, uçağın IŞİD tarafından ateş açılması sonucu düşmediği ifade edildi. Açıklamada, “Uçağın enkazına ulaşma imkanının olmaması ve pilotun mevcut bulunmaması nedeniyle, şu anda uçağın düşme sebebinin belirlenmesi mümkün değil” denildi.

26 yaşındaki Ürdünlü pilot Muaz Safi El-Kesasibe’nin babası, oğlunun örgütün misafiri olduğunu, militanların, oğlunun da bir Müslüman olduğunu unutmamaları gerektiğini söyledi. 

Öte yandan yeni evli pilotun kurtarılması için çalışmaların başlatıldığı belirtildi. Pilotun, Ürdün’de tutuklu IŞİD için önemli isimlerle takas edilebileceği de öne sürüldü.