Üreten kadınlar tek çatı altında

Bursa’da faaliyet gösteren 32 üreten kadın derneği Vali Karaloğlu’nun tavsiyesi ile birleşerek federasyon çatısı altında buluştu. Federasyonun açılışına katılan Vali Münir Karaloğlu, “Kadınımızın hayatın içinde olması, toplumumuz için çok değerli” dedi.

Üreten kadınlar tek çatı altında

Saitabat Köyü Kadınları Derneği 14 yıldır geleneksel hale getirdikleri Hıdırellez bayramını bu yılda Üreten Kadınlar Derneği Federasyonu olarak kutladı. Üreten kadınların bir araya geldiği federasyonun açılışı ve geleneksel hale gelen hıdrellez kutlamasına eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte katılan Vali Münir Karaloğlu, Saitabatlı kadınların Türkiye’ye örnek olduğunu ifade etti. 

Karaloğlu, “Kadınımızın hayatın içinde olması, üretimin içinde olması, değer üretiyor olması, toplumumuz için çok değerli. Bunun için öncü olan Saitabatlı hanfendileri kutluyorum” diye konuştu.  

Hıdrellez’in, hayata bağlılığın ve tabiatın canlanmasının simgesi, kardeşliğin, dostluğun, hayata yeniden başlamanın şenliği olduğunu ifade eden Karaloğlu, dostluk, kardeşlik ve yardımlaşma mesajları verdi. 

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Vali Karaloğlu’na, bölgeye yapmış olduğu hizmetler için teşekkür eden Saitabat muhtarı Ahmet Eraslan ise, bölgede kurulması planlanan hidroelektrik santraline izin vermediği için bölge insanları adına duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X