Üretici karlı çıkacaktır

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, lisanslı depoculuk amacına ulaşırsa üreticinin bundan çok karlı çıkacağını vurguladı.

Üretici karlı çıkacaktır

Bayraktar, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’un, fındıkta lisanslı depoculuğa yeniden geçileceği yönündeki açıklamasını desteklediklerini kaydetti. Söz konusu depoculuğun fındık üreticisine doğru anlatılması gerektiğini ifade eden Bayraktar, başarıya ulaşabilmek için ise üreticinin bu sisteme sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi.

Bazı çekinceleri dile getiren Bayraktar, ”Bu sefer üreticilerin sistemi sahiplenmesiyle başarılı olmasını ümit ediyoruz. 2009 yılından beri fındıkta serbest piyasa modeli uygulanmaktadır. Dolayısıyla serbest piyasa şartlarının üreticinin yüzünü güldürdüğü pek söylenemez. Eğer lisanslı depoculuk bu sefer amacına ulaşırsa üretici bundan çok karlı çıkacaktır. Mutlaka üreticiye bu sistemin kendisine getireceği faydalar anlatılmalıdır. İşte o zaman bu sistem gerçek amacına ulaşır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X