Üretici Rusya’dan umutlu

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, gelecek yıl Rusya’nın Türkiye’den geniş çaplı ithalat yapmasını umut ettiklerini vurguladı.

Üretici Rusya’dan umutlu

Bayraktar, Rusya krizinin tarım sektörüne 370 milyon dolarlık zarar verdiğini ve bu zararın önemli bir kısmının etkisinin üreticinin üzerinde olduğunu söyledi. Üreticinin malını satamayarak mağdur olduğuna dikkat çeken Bayraktar, uygulanan ambargonun Rusya ekonomisi ve insanı ile Türk ekonomisi ve insanına zarar verdiğini, ambargonun kalktığının ifade edilmesinin piyasaya bir miktar rahatlama getirdiğini kaydetti.

Henüz ihracat aşamasına geçilmediğine işaret eden Bayraktar, ”Bazı ürünlerde hasat bitti. O ürünleri de ihracat şansımız kalmadı. Asıl bunun neticelerini önümüzdeki yıl göreceğiz. Önümüzdeki yıl Rusya’nın bizden geniş çaplı ithalat yapacağını umut ediyorum. Üretici kesimi ve sektör olarak buna hazırız. Bunun yansımaları önümüzdeki yıl görülecektir. Fevkalade bir yansıma olacağı kanaatindeyim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X