Üretici sorunları masaya yatırıldı

Büyükşehir Belediyesi Tarım Hayvancılık ve Orman Komisyonu’nun Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’a gerçekleştirdiği ziyarette, tarım ve hayvancılık sorunları ile çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Üretici sorunları masaya yatırıldı

AYHAN FİDAN

 

Büyükşehir Belediyesi Tarım Hayvancılık ve Orman Komisyonu Başkanı Ercan Barutçuoğlu başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette, komisyon üyeleri Haydar Ali Aslan, Murat Avinç, Hasan Hüseyin Temel ve Dündar Koyutürk, İlçe Tarım Müdürü Cemer Erkin ile Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem hazır bulundu. 

Karacabey’in tarım ve tarıma dayalı sanayi konusunda ülkeye örnek faaliyetlere imza atan, eşsiz bir ilçe olduğunu ifade eden Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey’in tüm çiftçi sorunlarının çözümü konusunda önderlik yapmaya hazır olduğunu vurguladı. 

Başkan Ali Özkan, “Tarımsal üretim ile hayvancılık üretimi konusunda ve tarıma dayalı sanayide yaşanan sorunlar ile çözüm yolları konusunda Karacabeyliler olarak büyük tecrübeye sahibiz. Tarımsal arazilerde yağışlardan oluşan zararların önlenmesi ve taban suyunun düşürülmesi adına drenaj kanallarının temizliği ile tahliye pompalarının işlevsel hale getirilmesi büyük önem arz ediyor. Bunun yanı sıra, kapalı sistem sulamanın ilçemizde bir an önce hayata geçirilmesi de son derece elzem hale gelmiştir. Modern teknolojik üretim ve sulama sistemleri ile verimliliğin üç kat arttırıldığını memnuniyetle müşahede etmekteyiz” dedi.

YENİ YATIRIMCILAR

Karacabey’in tarıma dayalı ve tarıma yönelik ham madde üretiminde faaliyet gösteren sayısız fabrikaya ev sahipliği yaptığını ve bu fabrikaların sayısının artırılarak, on iki ay faaliyet gösterecek yeni yatırımcıların ilçeye çekilmesi için belediye olarak çalıştıklarını ifade eden Özkan, “Olumsuzlukların çözülmesi halinde, kırsal mahallelerden göç konusunun da çözüleceğini, köylerde gördüğümüz yaşlı insanlarımızın yanında, genç kardeşlerimizi de tarım ve hayvancılık yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunan bir halde görmeye başlayacağımıza inanıyoruz. Bakanımız Sayın Faruk Çelik ile birlikte, geçmişten bu yana yaşanan çiftçi ve üretici sorunlarının aşılacağı kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X