Üreticilerden acil önlem çağrısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kırmızı ette üretim düşüşünün sürdüğünü, acil önlemin şart olduğunu savundu.

Üreticilerden acil önlem çağrısı

Bayraktar, yazılı açıklamasında, ocak-eylül döneminde kırmızı et üretiminin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,2 düşüşle 794 bin 417 tona gerilediğini belirtti. Bunda tek nedenin sığır eti üretimindeki düşüş olarak göründüğünü vurgulayan Bayraktar, ”Koyun eti üretimi 9 aylık dönemde yüzde 10,2, keçi eti üretimi yüzde 14, manda eti üretimi yüzde 330 arttı. Buna karşın sığır eti üretiminde önemli miktarda düşüş görüldü” dedi.

Sığır eti üretimindeki düşüşün önemli olduğunu, bu gidişe bir son verilmesi gerektiğinin altını çizen Bayraktar, ”Acil önlem şarttır. Üreticilerimiz acil olarak desteklenmelidir. En kısa zamanda harekete geçilmezse, 2010-2016 döneminde 5 milyar doları aşan miktarda döviz ödediğimiz damızlık, besilik, kasaplık ve et ithalatımız çok daha yüksek rakamlara ulaşır” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X