Üreticiye 2 ayda 185 bin besilik hayvan dağıtılacak

Sektörün talebini karşılamak için başlatılan ithalat kapsamında Et ve Süt Kurumu (ESK) tarafından getirilen büyükbaş besilik sığırların dağıtımı sürerken, üreticilerin hayvanların ırk özellikleri ve uygun fiyatından memnun oldukları bildirildi.

Üreticiye 2 ayda 185 bin besilik hayvan dağıtılacak

Program kapsamında Mersin Uluslararası Limanına bir gemiyle Güney Amerika’dan getirilen 25 bin besilik hayvanın üreticilere teslimatına başlandı. Limana getirilen hayvanları inceleyen ve üreticilerin taleplerini dinleyen Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Sami Cüceloğlu, her zaman üreticilerin yanında olduklarını söyledi. Besicilerden alınan ilk 6 aylık talep doğrultusunda yurt dışından getirilen, Güney Amerika ve Avrupa menşeli besilik sığırların çeşitli limanlarda üreticiye teslim edildiğini ifade eden Cüceloğlu, ”Et ve Süt Kurumu aracılığıyla besicilerin ilk 6 ay için yaptığı başvurulardan 95 bin besilik sığırın teslimatı gerçekleştirildi. Haziran ayı içerisinde de 90 bin hayvanın daha teslimatını yapacağız. Temmuz ayında ise bu rakam 95 bin olacak. Bu şekilde talep edilen miktarın hepsini karşılamış olacağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X