Üreticiye hasar ödemesi yapılacak

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, üretici gelirinde istikrar sağlanmasının ülkelerin en temel tarım politikası olması gerektiğini belirterek, gelirdeki ani düşüşlerin makro ekonomik dengeleri etkileyecek sonuçlara yol aç

Üreticiye hasar ödemesi yapılacak
Bayraktar, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi kapsamında ülke genelinde poliçe sayısının 4,4 milyonu geçtiğini ifade ederek, ‘Yaklaşık 72 milyon dekar alanda 3 milyonun üzerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan sigortalanıyor. 2014 yılı sonuna kadar üreticilere yapılacak hasar ödemesinin 1,6 milyar lirayı geçeceği ifade ediliyor’ dedi.
 
Çiftçi mağdur oluyor
 
Bayraktar, TZOB olarak üreticileri her yıl tarım sigortası yaptırılması konusunda uyardıklarını dile getirerek, hala istenilen düzeye ulaşılamadığını belirtti. Bayraktar, 2013-2014 üretim sezonunda yaşanan doğal afetler nedeniyle zamanında sigortasını yaptıramayan üreticilerin mağdur olduğunu vurgulayarak, tarım sigortasında prim bedellerinin düşürülmesi ve üreticilerde sigorta bilincini artırmaya yönelik çalışmalara daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X