Üreticiye jeneratör desteği

Yenişehir-İznik Süt Üreticileri Birliği tarafından, üye kooperatiflere süt soğutma tanklarında kullanılmak üzere jeneratör desteği veriliyor. Birliğe üye 4 kalkınma kooperatifine daha 30 KW ve 70 KW’lık trafolar teslim edildi.

Üreticiye jeneratör desteği

GÜRHAN ADANA

 

Köprühisar, Çayırlı, Çelebi ve İncirli mahallelerindeki kalkınma kooperatiflerinin bünyesindeki süt soğutma tanklarında kullanılacak jeneratörler, olası elektrik kesintilerinde devreye girecek. Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, “Alıcı firmanın gelip henüz teslim almadığı sütler, tankın çalışmasının durmasıyla bozulmaya başlayabilir. Özellikle yaz aylarında böyle bir tehlikeyi göze alamayız” dedi.

Birliğe üye kalkınma kooperatiflerine geçen yıllarda da hem süt soğutma tankı hem jeneratör kazandırdıklarını anlatan Tuna, “Eğerce, Terziler, Hayriye, Günece, Çamönü, Akçapınar, Karasıl, Yolören, Barcın, Karaköy, Çiçeközü, Demirboğa, Kavaklı, Karacaahmet ve Menteşe mahallelerindeki süt soğutma tanklarında kullanılmak üzere jeneratörler vermiştik. Jeneratör destekli soğutma tanklarına son olarak 4 tane daha eklemiş olduk” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X