Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Üreticiye Romanov koyunu önerisi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun, Romanov koyunu yetiştiriciliğinin bereketli bir kazanç kapısı olduğunu söyledi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörü

Kestel Gölbaşı’nda yer alan ‘Romanov Koyun Çiftliği’ni ziyaretinde konuşan Berksun, Türkiye’nin kırmızı et arzı konusunda yeni işletmelere ihtiyacı olduğunu belirterek, ”Romanov koyunu yetiştiriciliği bereketli bir kazanç kapısı. IPARD Programı kapsamında et ve süt üreten tarımsal işletmeler sektörü altında küçükbaş hayvancılık destekleniyor. Maksimum uygun harcama tutarı 1 milyon Euro ve hibe oranı yüzde 60- yüzde 70 arasında değişiyor. Bursalı hemşehrilerimizi küçükbaş ve büyükbaş kırmızı et üreten işletmelerle ilgili yatırım yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

YILDA İKİ DOĞUM

Romanov Koyun Çiftliği Sahibi Mustafa Aydın da, ”1 yıldır bu işle uğraşıyorum. 100 koyun ile işe başladım ve şu an da işletmem yaklaşık 700 koyuna ulaştı. Safkan Romanov koyunu ortalama 12-13 yıl yaşıyor, yılda 2 kere doğum yapıyor. Ayrıca her doğumda ortalama 2-3 kuzu veriyor. Romanov koyunlarının iklim sorunu yok” diye konuştu.


Avatar Seç KAPAT
Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer
Sıradaki Haber BUSİAD’dan Bursa iş dünyasına çağrı