Üreticiye Romanov koyunu önerisi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun, Romanov koyunu yetiştiriciliğinin bereketli bir kazanç kapısı olduğunu söyledi.

Üreticiye Romanov koyunu önerisi

Kestel Gölbaşı’nda yer alan ‘Romanov Koyun Çiftliği’ni ziyaretinde konuşan Berksun, Türkiye’nin kırmızı et arzı konusunda yeni işletmelere ihtiyacı olduğunu belirterek, ”Romanov koyunu yetiştiriciliği bereketli bir kazanç kapısı. IPARD Programı kapsamında et ve süt üreten tarımsal işletmeler sektörü altında küçükbaş hayvancılık destekleniyor. Maksimum uygun harcama tutarı 1 milyon Euro ve hibe oranı yüzde 60- yüzde 70 arasında değişiyor. Bursalı hemşehrilerimizi küçükbaş ve büyükbaş kırmızı et üreten işletmelerle ilgili yatırım yapmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

YILDA İKİ DOĞUM

Romanov Koyun Çiftliği Sahibi Mustafa Aydın da, ”1 yıldır bu işle uğraşıyorum. 100 koyun ile işe başladım ve şu an da işletmem yaklaşık 700 koyuna ulaştı. Safkan Romanov koyunu ortalama 12-13 yıl yaşıyor, yılda 2 kere doğum yapıyor. Ayrıca her doğumda ortalama 2-3 kuzu veriyor. Romanov koyunlarının iklim sorunu yok” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X