Pakdemirli, yazılı açıklamasında, Türkiye’nin 2023 hedeflerine de katkıda bulunacak ‘Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi’nin hayata geçirileceğini söyledi. 2019-2026 yıllarını kapsayacak projenin iki aşamadan oluşacağını ifade eden Pakdemirli, ilk aşamada Adana, Mersin, Osmaniye, Kastamonu, Sinop ve Bartın’ın dezavantajlı bölgelerindeki 45 ilçe ve 2 bin 162 köyün kapsamda yer alacağını anlattı.
Pakdemirli, projeyle 30 bin haneye ulaşılmasının öngörüldüğüne işaret ederek, ‘’İlk aşamanın bütçesi 52,5 milyon euro olarak belirlendi” dedi. Projeyle dar gelirli ve alternatif gelir imkanı olmayan tarım işletmelerinin gelişiminin destekleneceğini dile getiren Bakan Pakdemirli, ‘’Üretimden pazarlamaya kadar bir değer zinciri oluşturulacak, kümelenme yaklaşımı benimsenecek.
Bitkisel ve hayvansal üretimin desteklenmesi için üreticilerimize yüzde 70-100 oranında hibe desteği vereceğiz. Projeyle küçük üreticilerimiz, çiftçi örgütlerimiz, küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin kalkındırılması sağlanacak. Tarımsal altyapı ve kamu yatırımlarıyla bu bölgelerimiz kırsalda cazibe merkezleri haline dönüştürülecek” diye konuştu. Pakdemirli, projenin ikinci aşamasına Çankırı ve Kahramanmaraş’ın da dahil edilerek toplam bütçenin 98 milyon euroya çıkarılacağını vurguladı.