Ürküten açıklama

Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de 87 bin öğrenci uyuşturucu, 499 bin öğrenci de alkol kullanıyormuş.

Ürküten açıklama

SADULLAH ORGAN

İnegöl’de Kent Konseyi tarafından ailelere alkol ve madde bağımlılığı hakkında seminer verildi. Seminere konuşmacı olarak katılan Psikolojik Danışman Mehmet Kılıç, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yapıldığını söylediği alkol ve madde bağımlılığıyla ilgili araştırma sonuçlarından  ürkütücü rakamlar verdi.

Kılıç, “Günümüz genç neslini esir eden, aileleri çok zor duruma düşüren alkol ve madde bağımlılığı  artmaya başladı. Türkiye genelindeki 260 okulda 26 bin öğrenci üzerinde yapılan bir araştırmaya göre kız öğrencilerin yüzde 7.5’i, erkek öğrencilerin yüzde 21.8’i sigara içiyor. Orta öğretimde bu sayı 472 bine ulaşıyor. Yani, 472 bin öğrenci sigara kullanıyor. Alkol oranı ise kız öğrencilerde yüzde 10.6, erkeklerde yüzde 31,5. Toplam 499 bin öğrenci son bir ay içinde alkol kullanmış. Yine son bir ay içinde uyuşturucu madde kullanan öğrenci sayısı da 87 bin olarak ifade ediliyor.  Rakamlar hakikaten çok korkutucu” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X