Urla villaları için yürütmeyi durdurma

İzmir’in Urla İlçesi Zeytineli köyünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Hacılar Koyu’nda, işadamı Mustafa Latif Topbaş’ın yaptırdığı villaların bulunduğu bölgenin SİT derecesini 1’den 3’e düşüren ve villaları kurtaran kararın yü

Urla villaları için yürütmeyi durdurma

Villaların bulunduğu koy, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından birinci derece SİT alanından, yapılaşmaya izin veren 3’üncü derece doğal SİT alanı statüsüne geçirildi. Bu duruma tepki gösteren çevreciler ile bölgedeki hak sahipleri, 1’inci Derece Doğal SİT alanı içerisinde bulunan 200 hektarlık alanın ‘Sürdürebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı’ olarak tescil değişikliği yapıldığını ve işlemin iptali istemiyle dava açtı.

BİLİRKİŞİYE RAĞMEN

3 kişilik bilirkişi heyetinin olumlu görüşüne rağmen İzmir 2’nci İdare Mahkemesi, sit derecesinin düşürülmesine ilişkin kararın yürütmesini durdurdu. Böylece mahkeme, sözkonusu alanın imara açık olmadığı yönünde karar verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X