Ürün Pazarlamasına At Arabalı Çözüm

Muş’ta tarımla geçimini sağlayan vatandaşlar, ürünlerini at arabaları ile sokaklarda dolaşarak pazarlamaya çalışıyorlar. Muş’ta çiftçilik yaparak…

Ürün Pazarlamasına At Arabalı Çözüm

Muş’ta tarımla geçimini sağlayan vatandaşlar, ürünlerini at arabaları ile sokaklarda dolaşarak pazarlamaya çalışıyorlar. Muş’ta çiftçilik yaparak geçinmeye çalışan vatandaşlar, ürünlerini kendi imkanları ile pazarlayabilmek için hummalı bir çalışma sergiliyorlar. Mevsimsel olarak ağustos ayının içinde satışa sunulmaya başlayan sebze ve meyveler, çiftçiler tarafından at arabaları ile perakende olarak pazarlanmaya çalışılıyor. Pazar sorunu yaşadıkları için at arabaları ile ürünlerini pazarlamaya çalıştıklarını söyleyen çiftçiler, ürünlerini toptancıların ucuz fiyata almaya çalıştıklarından dert yanarak, kendi imkanları ile perakende olarak satmaya çalıştıklarını kaydettiler. 6 dönüm sebze ve 2 dönümde de kavun ve karpuz ektiğini ifade eden Kerem Korkmazer isimli çiftçi, at arabası ile perakende olarak satış yapmanın kendileri için daha karlı olduğunu söyledi. Muş’ta yetiştirilen ürünlerin piyasaya çıktığı dönemde yerli ürünün toptancılar tarafından ucuza alınmasının çiftçiler için önemli bir sorun olduğunu kaydederek, “Domatesi ve salatalığı perakende olarak 3 kilogramını 5 liraya satıyoruz. Ancak ürünümüzün kilogramını toptancıya ancak 75 kuruşa satabiliyoruz. Toptancı veya marketler bizden 75 kuruşa aldığı ürünü 2 liradan aşağıya satmıyor. Bizde at arabaları ile seyyar olarak sattığımızı satıyoruz, satamadığımızı da mecburen ucuz fiyattan toptancılara veya marketlere satmak zorunda kalıyoruz” şeklinde konuştu. Harun Meriç isimli çiftçi ise, bu yıl sebze ektiğini ve ürününü at arabası ile sokak sokak dolaşarak perakende olarak satmaya çalıştığını belirterek, “Perakende olarak sattığımız üründen kar edip emeğimizin hakkını alabiliyoruz. Ama ürünü toptan olarak satınca ucuz fiyattan gidiyor. Muş’un yerli ürünleri çıktığı zaman sebze de meyve de ucuzluyor. Bu da çiftçilerin hak ettiği emeğin karşılığı değil” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X