Ürünler artık borsada alınıp satılacak

Önceki gün açıklanan teşvik paketiyle birçok kesimi ilgilendiren düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirten Bakan Tüfenkci, ekonomiyi canlandırmaya çalıştıklarına dikkat çekti.

Ürünler artık borsada alınıp satılacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında AK Parti Malatya İl Başkanlığınca düzenlenen programında partililerle bayramlaştı. Burada değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da ekonomiyi canlandırmaya çalıştıklarını belirtti. Tüfenkci, ‘İşte bayramdan önce 65. Hükümet olarak bir bayram müjdesi açıkladık. Her kesime dokunan, her kesimin taleplerinin karşılığını bulan bir takım düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Bazılarını da gerçekleştirdik. Bu hem terörle mücadele ederken hem de bir yandan kalkınmayı, ekonomiyi unutmadığımızı göstermesi bakımından çok önemliydi” dedi. Süresinde Bağ-Kur primlerini ödeyen esnafa ve işverenlere yüzde 5 indirim yapılacağını hatırlatan Tüfenkci, bu düzenlemenin 1 milyon 600 bin esnafı ilgilendirdiğini ifade etti.

ÇİFTÇİNİN EMEĞE DEĞERLENECEK

Çiftçilerin ürettiği ürünlerin ticarileşmesi noktasında bazı sıkıntıları olduğunu dile getiren Tüfenkci, bütün ürünlerde ürün ihtisas borsası kurduklarını dile getirdi. Artık farklı fiziki ortamlarda ürünlerin el değiştirmeyeceğine işaret eden Bakan Tüfenkci, “Borsadan tıpkı kağıtlar alınıp satıldığı gibi ürünler de borsada alınıp satılacak. Bu da özellikle çiftçilerimizin emeğinin değerlendirilmesi noktasında çok önemli bir girişim. İnşallah bunun sonuçlarını önümüzdeki dönem görmüş olacağız’ diye konuştu.

NOTER ŞARTI KALDIRILDI

Bülent Tüfenkci, iş adamlarının şirket kurulması ve kapatılması noktasında daha önce bazı sıkıntılar yaşadığını belirterek, yaptıkları çalışmalarla da şirket kurulumunu 2 güne indirdiklerini ve notere gitme şartını kaldırdıklarını kaydetti. Şirket kurulumunda bütün işlemlerin ticaret sicil müdürlüklerinde başlayıp biteceğine dikkat çeken Tüfenkci, ‘Bununla ilgili düzenlemelerimizi yaptık. En önemlisi de 1,5 yıla kadar olan şirket tavsiyelerini 6 ayla sınırlı tuttuk’ dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığında tek pencere sistemini hayata geçirdiklerini söyleyen Tüfenkci, milletin hizmetinde olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X