Ürünler mercek altında

Yenişehir Ziraat Odası, ilçede ekili buğdaylarda kök çürüklüğü hastalığının görülmesi üzerine bir ilaç firmasıyla ortaklaşa toplantı düzenledi. Terziler Mahallesi’ndeki toplantıda buğdaydaki kök çürüklüğüne karşı yapılması gereken ilaçla mücadele anlatıld

Ürünler mercek altında

GÜRHAN ADANA

Bugünlerde buğdayın kök bölgesinin iyi korunması gerektiğini belirten Ziraat Mühendisi Mustafa Dereli, yağışların sürmesi ve hava sıcaklığının 18 dereceye kadar çıkması durumunda fusaryum hastalığının da belirebileceğini kaydetti. Dereli, buğdayın yanı sıra soğanda da benzer hastalıkların oluşabileceğini, mayıs ayından itibaren koruyucu mücadele başlatılması gerektiğine işaret etti.

Ziraat Odası’nda görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Köseoğlu da, iklim şartlarına göre ilaçlama yapılmasını istedi. Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş ise, çiftçinin ürünün gelişimini iyi takip etmesini ve fark ettiği anormallikleri yetkililere bildirmesini istedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X