Üsküp’te Bursa rüzgarı

Üsküp’te Kadir Gecesi’nin kutlandığı günde adeta Bursa rüzgarı esti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Devlet eski Bakanı Bakanı Cavit Çağlar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de yer aldığı Bursa heyeti, Üsküp’te gönülleri

Üsküp’te Bursa rüzgarı

Aykut GÜNGÖR

 

Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Makedonya’nın Üsküp kentinde organize edilen iftar ve Kadir Gecesi etkinliği için Bursa heyeti adeta çıkarma yaptı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Arasta Camii’ndeki Kadir Gecesi programı için Üsküp’e giden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe bölge halkı tarafından büyük bir sevgiyle karşılandı. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Arasta Camii’ndeki Kadir Gecesi programında Ulucami İmamı Tahsin Karanfil, Ulucami Müezzini Abdullah Yiğit ve Hüdavendigar Camii İmamı Adnan Konuş tarafından okunan mevlidi şerifin ardından teravih namazı kılındı. 

ARASTA CAMİİ

Üsküp’ün Türk Çarşısı’nın en eski camilerinden bir tanesi olan Arasta Camii, 15’nci asır da inşa edilmiş ve Osmanlı mimarisi tarzında yapılan camilerden bir tanesi olarak dikkati çekiyor. Ancak 1900’lü yılların başından itibaren cami harap vaziyete düşürülmüş ve 50 küsür sene kapalı kalmış. Ancak Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında restorasyonuna başlanan ve 2014’te tamamlanan 300 kişilik cami, aynı yılın ramazan ayında faaliyete başladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X