Üsküp’te sünnet şöleni

Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Üsküp’te bu yıl 11.’si düzenlenen sünnet şöleninde 400 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

Üsküp’te sünnet şöleni

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yaşayan Türk, Arnavut ve Makedon uyruklu 400 Müslüman çocuk, Büyükşehir Belediyesi, Üsküp Çayır Belediyesi ve El Hilal Yardımlaşma Teşkilatı tarafından düzenlenen törenle erkekliğe ilk adımlarını attı.

Tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırma çalışmaları kapsamında Osmanlı coğrafyasında yer alan ülkelerdeki ecdat yadigârı eserleri bir bir ayağa kaldıran Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11.’si gerçekleşen sünnet şöleni, Üsküp Kurşunlu Han’da yapıldı. Törene Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, El Hilal Yardımlaşma Teşkilatı Başkanı ve Makedonya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicüddin Şehabi, Çayır Belediye Başkanı İzzet Meciti ile çok sayıda Üsküplü sünnet çocukları ve aileleri katıldı.

“KARDEŞLİK BAĞLARIMIZ GÜÇLENİYOR”

Kuran tilaveti ve ilahilerle başlayan programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, sünnet şölenlerinin bir gelenek olduğunu kaydederken, bu geleneğin devam ettirmekten mutlu olduklarını söyledi. Karlık, “Kardeşliğimiz gelişsin, akrabalık bağlarımız daha güçlensin diye Balkanlarda programlar düzenliyoruz. 11 yıldır burada yaptığımız sünnet etkinliğinin yanı sıra kültürel etkinliklerimiz de var. Buradaki tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, iki dost ülkenin hem sevinç hem de üzüntülerini paylaştığını söyledi. Sünnet şöleninin de önemli bir etkinlik olduğunu anlatan Şölendil’in yanı sıra Çayır Belediye Başkanı İzet Meciti de belediyeler arası işbirliğinin bu tür projelerin hayata geçirilmesinde büyük önem taşıdığını, bundan sonraki süreçte de benzer etkinliklere destek vereceklerini ifade etti.

Törende sünnet çocuklarına da çeşitli hediyeler verildi. 2 bin kişiye yemek ikramı yapılan törende, halk oyunları ekiplerinin gösterileri de ilgiyle izlendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X