Usta: ‘Bugün burada bir tiyatro seyrettik’

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, hakem Mete Kalkavan’a tepki olarak, ” Trabzonspor olarak biz bugün burada, bir matadorun can havliyle ızdırap çektire çektire, bir takımın emeğini nasıl yok ettiğini gördük. Bugün burada bir tiyatro seyrettik.” de

Usta: ‘Bugün burada bir tiyatro seyrettik’

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş’a 2-1 yenilen Trabzonspor’un kulüp başkanı Muharrem Usta, hakem Mete Kalkavan’a büyük tepki gösterdi.

 

Karşılaşmadan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Usta, Kalkavan’ın yönetimini eleştirerek, şunları kaydetti:

 

“Güzellikleri neden bu kadar bozuyoruz, güzelliği neden kalbinden hançerliyoruz. Bunu anlamak çok zor. Burayı bir arena düşünün. Türkiye’de statlara arena ismi veriliyor. Çok doğru bir isim olduğunu düşünmüyorum. Arena bize büyük oranda İspanya’yı hatırlatıyor. Arena’da matador vardır. Günün sonunda hedef seçtiğini ızdırap çektire çektire sona doğru taşır ve bitirir. O hedef koyduğu canlı nadiren matadoru bitirebilir. Trabzonspor olarak biz bugün burada, bir matadorun can havliyle ızdırap çektire çektire, bir takımın emeğini nasıl yok ettiğini gördük. Bu benim ilk kez söylediğim ve üzüldüğüm şey değil. Bu ne ilk ne de son. Adaleti tesis etmek bu kadar zor mu, bunun altını çizmek isterim. Sosyal medyadan da söylediğim gibi Yusuf’u (Erdoğan) saha dışına almak zorunda bırakıp ona bu işi yapanı sahada tutmak gibi durumlara insanın isyan edesi geliyor.”

 

“Bugün burada bir tiyatro seyrettik”

 

Beşiktaş’la oynadıkları karşılaşmada bir tiyatroyla karşılaştıklarını savunan Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Burada bugün bir tiyatro seyrettik. Ne Beşiktaş’ın buna ihtiyacı vardı ne Trabzonspor gibi bir kulübün böyle bir muameleye tabi tutulmasına. Trabzonspor bu akşam burada çok iyi iş çıkardı. Teknik direktörün de takımın da sonuna kadar arkasındayım. Trabzonspor geliyor. Yönetim istikrarıyla, teknik direktör ve oyuncu istikrarıyla Trabzonspor’un bu akşam neler yapabileceğini gördük. Kolay değildi böyle bir atmosfere çıkmak. Biz asla yenilmedik. Başımız dik alnımız ak aslanlar gibi buradan çıkıyoruz.”

 

Açıklamasında geçen sezon Galatasaray ile yaptıkları maçtaki yönetimiyle Trabzonspor camiasının tepkisini çeken hakem Deniz Ateş Bitnel’e de gönderme yapan Usta, şunları aktardı:

 

“Hepinizin tahmin edeceği biri vardı, yine başımıza bela olan. Ben onun çocuğuna ve karısına çok üzüldüm. Çünkü sokağa çıkamaz hale gelmişti. Çocuğu sınıfa giremez hale geldi. Kocasının yaptıklarından dolayı karısı ‘mobbing’ yüzünden işinden ayrılmak zorunda kaldı. İnsanların hayatlarında çocukları, eşleri ve aileleri vardır. Yaptıkları onları sosyal hayatta çok ilgilendirir. Karısına ve çocuğuna kendi eşim ve çocuğum kadar üzüldüm. Kendilerine haber gönderdim ‘Sizin için yapabileceğim bir şey varsa sonuna kadar arkanızdayım.’ diye. İnsanların yeni maceralar peşinde koşarak, ailelerini toplumun yüzüne bakamayacak hale getirmeye nasıl hakları vardır. Bunu nasıl yapabilirler, anlamak çok zor.”

 

Trabzonsporlu Yusuf Erdoğan: “Verilmiş sadakamız varmış”

 

Beşiktaşlı Ricardo Quaresma’nın yaptığı sert müdahaleden sonra oyuna devam edemeyen Trabzonsporlu futbolcu Yusuf Erdoğan, önemli bir şeyinin olmadığını belirterek, “Verilmiş sadakamız varmış. Bir şeyim yok.” diye konuştu.

 

Maçta Trabzonspor’un üstün olduğunu belirten bordo-mavili futbolcu, “İki kötü gol yedik. Gol atıp oyuna ortak olduğumuzu düşünüyorum. 70 dakika Trabzonspor’un üstünlüğüyle geçen bir mücadele oldu. İyi ki televizyonlar var da herkes ne olduğunu gördü bu akşam. Belki bu maçı kaybettik ama ilerisi için büyük şeyler kazandığımızı düşünüyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X