Usta gazeteciden merak uyandıran gönderme: “Turpun büyüğü heybede”

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, uçak krizi sonrasında Cumhurbaşkanlığı’nın onayıyla üstlendiği arabulucu rolüyle, kopma noktasına gelen Türkiye-Rusya ilişkilerinin normale dönmesini sağlayan isim olmuştu.

Usta gazeteciden merak uyandıran gönderme: “Turpun büyüğü heybede”

Çağlar’ın Rusya Devlet Nişanıyla onurlandırılmasıyla sona eren sürecin perde arkasında neler yaşandığı hala büyük merak konusu. Bu sürecin nasıl yönetildiği ve kotarıldığını araştıranlardan biri de Çağlar’ın ara bulucu rolünü ilk haber yapan gazeteci olan Murat Yetkin.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugün köşesinde Murat Yetkin’in, Çağlar’la ilgili sosyal medya paylaşımını okurlarına aktarıyor.

İnanılmazın öyküsünden gazeteci mesajı: Turpun büyüğü heybede

Deneyimli gazeteci Murat Yetkin’i NTV’nin kuruluşundan tanıyoruz. Yani, NTV’yi Türkiye’ye armağan eden Cavit Çağlar’la bir dönem birlikte çalıştı, Ankara Temsilcisi olarak röportajları ve yorumları büyük bir ilgiyle izlendi.

Halen…

Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapıyor, Hürriyet internet sitesinde yazıyor.

Yetkin’in imza attığı gündem değiştiren pek çok haber var elbette. Nitekim, Türkiye-Rusya ilişkilerinin Cavit Çağlar’ın arabuluculuğuyla düzeldiğini Türkiye kamuoyu ve dünya Yetkin’in Hürriyet’te manşet olan haberinden öğrendi.

Önceki akşam Cavit Çağlar’ın madalyalı fotoğrafını sosyal medyadan paylaşırken, inanılmazın öyküsündeki perde arkasını anlattı, bazı ipuçları verdi.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X