Usta şair Enis Batur’un ‘Labirenti’nde yolculuk

Nazım Hikmet Kültürevi’nde açılan ‘Enis Batur: Labirentini Ören Şair’ sergisi, ünlü edebiyatçı Enis Batur’un yaratıcılığına ışık tutuyor.

Usta şair Enis Batur’un ‘Labirenti’nde yolculuk

DİLEK ATLI

Nazım Hikmet Kültürevi’nde önceki gün gerçekleştirilen ‘Enis Batur: Labirentini Ören Şair’ sergisinin açılışına edebiyat severler büyük ilgi gösterdi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in katıldığı açılış töreninde Enis Batur ve Başkan Bozbey birer konuşma yaptı. Sergiye Bursalı edebiyat severlerin yanı sıra, şairin İstanbullu okurları da katıldı. Sergi, bir ay boyunca ziyaretçilerine açık kalacak.

Şairin yazın serüvenini ve diğer alanlardaki çalışmalarına bir gönderme niteliğindeki labirent formuyla ortaya koyan sergi, Enis Batur labirentinde bir rehber olmayı amaçlıyor.

Sergide fotoğraflar, mektuplar, el yazıları, desenler, kitaplar, resimler, resimlemeler ve yazıya eşlik eden nesneler yer alıyor.

Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi olarak edebiyata ve sanata destek vermekten çok mutlu olduklarını belirterek, “Enis Batur’u ağırlamaktan son derece memnunuz. Türkiye’de ilk kez Bursa’da Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğiyle sanat izleyicisiyle buluşan sergi, kültür sanat hayatına bakışımıza dair önemli bir ipucudur” dedi.

 

BATUR’UN YANSIMALARI…

Enis Batur’un şiir dünyasını gözler önüne seren ve şairin şiirlerine etkisi olan unsurları bir araya getiren sergi, 8 farklı başlıktan oluşuyor. Enis Batur tarafından belirlenen başlıklar çerçevesinde şaire ait özel eşyaların ziyaretçilerin ilgisine sunulduğu sergi için Batur, şunları söyledi:

“Türkiye’de daha önce şahsen örneğine rastlamadığım bir sergiyle karşı karşıyayız. Bu sergiyi hep birlikte yaptık. Çünkü kullanılacak malzemeyi ben biliyordum. Malzemeyle birlikte sahneye koyma önerisi getirdim. Bundan sonrasını Zeynep Terzioğlu, Nejla Akgün ve Ayşegül Özmen birlikte gerçekleştirdi. Hayatımın yansımalarının da olabildiğince sergiye eşlik etmesini istedim.”

Okuyucularıyla arasında zaman içinde kendiliğinden oluşan özel bir köprü kurduğunu söyleyen şair Batur, “Bir biçimde bulutsu bir iletişimimiz var. Onlardan bana yansıyanlar var. Benden onlara akanlar var” dedi.

Enis Batur, Semih Gümüş moderatörlüğünde 2 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da Nazım Hikmet Kültürevi’nde bir söyleşi gerçekleştirecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X