Ustalık Belgesi başvurunuzu yapın

Mudanya Esnaf Odası Başkanı Emir Ali Usta, ustalık başvurusu süresinin 4 Eylül 2017 tarihinde son bulacağını belirterek, belgeleri olmayan esnafların bir an önce başvuru yapmaları gerektiğini kaydetti.

Ustalık Belgesi başvurunuzu yapın

ÖMER BİLİK

Ustalık belgesinin, işyeri açarken gerekli olan bir belge olduğunu belirten Emir Ali Usta, “Belgesi olmayanların işyeri açmaları mümkün değildir. Ustalık belgeleri kapsam içi, kapsam dışı olarak 2 ayrı belgedir. Kapsam içi belgeler çıraklık eğitim merkezlerinden, kalfalık ustalık belgeleri 3 ile 7 yıl arası bir eğitimden sonra verilmektedir. Kapsam dışı belgeler 2 aşamalı verilmektedir. Bugüne kadar elinde ustalık belgesi olmayan veya işyeri açma belgesi olup sınavlı belgesi olmayanlara mutlaka 4 Eylül tarihine kadar ustalık belgesi başvurusunda bulunmalarını önemle rica ederim” dedi.

Usta ayrıca, Oda’ya borcu bulunanların muhasebe borçları dahil yasa gereği 31/07/2017 tarihine kadar borçlarını yapılandırmalarını, aksi halde hizmet alımında hiçbir işleme cevap verilemeyeceğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X