Üstgeçit çöktü: Ölü ve yaralılar var

Güney Afrika’nın en büyük şehri Johannesburg’un en işlek otoyolu N1 üzerindeki geçici üstgeçit yıkıldı. Otoyoldan finans merkezi Sandton bölgesine girişi rahatlatmak için inşa edilen köprünün devrilmesinin ardından olay yerinde kurtarma çalışmaları devam

Üstgeçit çöktü: Ölü ve yaralılar var

Kaza anından yaklaşık 15 dakika sonra olay yerinden geçen Serkan Ergül, yaptığı açıklamada, “Polisin söylediğine göre 1’den fazla ölü var. Yardım ekipleri köprünün altında kalan araçlarda mahsur kalanları çıkarıyor. Bir şoförü aracı parçalayıp çıkardılar. Bir BMW’den anne çıkarıldı. Çocukları araç içinde hayatta. Şu anda çıkarmaya çalışıyorlar. Onlarca kurtarma aracı burada. Kuzey ve güney yönünde trafik durdu.” diye konuştu.

N1 otoyolundaki inşaatlardan sorumlu Murray&Roberts firması, geçici geçitin yıkılma olayını araştırdıklarını açıkladı. Firma sözcüsü Ed Jardim, “Şu anda kazanın nedenini tam bilemiyoruz. Halihazırda önceliğimiz göçük altında kalanları kurtarmak.” dedi.

Yayaların geçmesi için kırmızı renkli demir iskelelerden inşa edilen üst geçit, otoyolu kullananları tedirdin ediyordu. Üstgeçitin yüksekliği ve aşırı demir kullanımı eleştiriliyordu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X