UTEK Bursa’da başladı

Uluslararası platformdaki akademisyenleri buluşturan UTEK ile temel eğitim alanındaki bilimsel çalışmalar katılımcılarına sunulacak.

UTEK Bursa’da başladı

DERYA DEMİR

 

Uludağ Üniversitesi ile Sınav Okulları işbirliği ile düzenlenen Birinci Uluslararası Temel Eğitim Kongresi (UTEK) başladı. Kongrenin açılışına Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Bursa Sınav Eğitim Kurumları Kurucusu Gıyasettin Bingöl ile çok sayıda akademisyen katıldı. 

İlk kez Bursa’da düzenlenen kongreye Türkiye ve yabancı ülkelerden kurumlar ile katılımcılar katıldı. 29-31 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan kongre ile temel eğitime yönelik konularda 170’e yakın bildiri bişim insanları tarafından sunulacak.

Akademisyen, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı kongrenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, manevi eğitimin önemine dikkat çekti. Karadağ, “Biz belediyeler olarak okullara maddi destek sağlıyoruz. Büyük önem arz eden desteği ise öğretmenlerimizin, akademisyenlerimizin sağlaması gerekiyor. Bu kongre bu açıdan önem teşkil ediyor” dedi. 

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru, Uludağ Üniversitesi’nin çalışmalarına değinerek“Uludağ Üniversitesi Bursa’ya değer katan kurumlardan bir tanesidir. Bu kongreyi düzenleyen Uludağ Üniversitesi’nin ismi Uluslararası  platformda geçiyor” ifadelerini kullandı. 

Bursa Sınav Okulları Kurucusu Gıyasettin Bingöl, bugüne kadar eğitimle ilgili birçok bilimsel kongreye katıldığını belirterek, “Böyle bir kongrenin ilk kez Bursa’da yapılmasından büyük gurur duyuyorum. Sınav Okulları olarak bilimsel çalışmalar destek vermeye devam edeceğiz. Uludağ Üniversitesi’ni de kutluyorum” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X