UÜ Azerbaycan’a rol model oldu

Azerbaycan’ın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ) verilen eğitimi kendi üniversitesinde uygulamak için harekete geçti.

UÜ Azerbaycan’a rol model oldu

Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi öğretim görevlileri, verilen eğitimi incelemek ve kendi eğitim sistemlerine uygulamak amacıyla Uludağ Üniversitesi  İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ni ziyaret etti. UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, İİBF Dekanı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve öğretim görevlileri ziyarette hazır bulundu. 

Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi adına konuşan heyet başkanı Prof. Dr. Zahid Farrux Mamedov, amaçlarının ilk etapta İİBF’de uygulanan eğitim sistemini kendi üniversitelerinde uygulamak olduğunu kaydetti. UÜ İİBF’de çalışan tüm öğretim görevlilerini Azerbaycan’a misafir öğretim görevlisi olarak davet etmek istediklerini de söyleyen Heyet Başkanı Prof. Dr. Mamedov, “Biz üniversite olarak burada uygulanan sistemi aynen Azerbaycan’da uygulamak istiyoruz. Bizim sistemimiz eski Sovyetler Birliği eğitimine dayanıyordu. Şimdi artık Türk eğitim sistemini benimsemek istiyoruz” dedi. Türkiye ve Azerbaycan’ın asırlardır kardeş iki ülke olduğunu hatırlatan UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce ise “Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, bizim eğitim sistemimizi daha yakından tanımak istediğinde bundan çok memnun olduk. Her iki tarafın da bu çalışma dolayısı ile birbirlerinden çok şey öğrenecek. İlerleyen dönemlerde de işbirliklerimiz artarak devam edecektir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X