‘UÜ dünya üniversitesi olacak potansiyele sahip’

Uludağ Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Vali Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret ederek, ‘Hepimizin Rektörü, Herkesin Üniversitesi’ parolasıyla yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

‘UÜ dünya üniversitesi olacak potansiyele sahip’

Üniversitede Birlik Platformu temsilcileri ile Vali Karaloğlu’na yaptıkları ziyarette rektörlük ve üst yönetim makamlarının üniversitelerin vizyonunu belirleyen en önemli organlar olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Günümüz dünyasında nasıl ülkeler yerine kentler yarışıyorsa, eğitim alanında da küresel ölçekte üniversiteler yarışıyor. Çekim merkezi konumuna yükselen üniversitelerin, bulunduğu kentlere ve ülkelerine bilimsel çalışmalarla olduğu kadar, eğitim turizmi yönüyle de yaptığı büyük katkılar ortada. Uludağ Üniversitesi ise bugün nokta arzu ettiğimiz yerde olmasa da bir dünya üniversitesi olabilecek potansiyele sahiptir. Sadece bu vizyonu hayata geçirecek bir yönetim gerekli” dedi.

PROJELERİMİZ HAZIR

Uludağ Üniversite’sinin akademik kalitesini yükseltmek ve sadece Türkiye’de değil dünyada da isminden övgüyle bahsedilen bir marka yapabilmek için geniş bir vizyonla yola çıktıklarını belirten Rektör Adayı Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “40 yıllık maziye sahip Uludağ Üniversitesi’ni bir dünya üniversitesi yapacak projelerimiz hazır. İnşallah öğretim üyelerimizden gördüğümüz büyük ilgi ve desteğin ardından, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da tensipleriyle bu göreve atanırsak, Bursa’mızın ve ülkemizin gelecek hedeflerine lokomotiflik yapacak bir üniversite kimliği ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.

ÖN SIRALARDA GÖRMEK  MUTLU EDER

Üniversitelerin kentlerin gelişimi ve tanınırlığına yaptığı katkı üzerinden duran  Vali Münir Karaloğlu ise, “Bursa’mız sanayi, tarım, turizm, tarih gibi önemli zenginlik alanlarına sahip. Bunları daha da büyüterek halkımızın ve ülkemizin refah seviyesinin daha da yükseltilmesi adına kentimizin en önemli kurumları arasında yer alan Uludağ Üniversitesi’ni de bu hizmet yarışında en ön sıralarda görmek bizleri mutlu eder. Sizlere başarılar diliyor, seçimlerin hem Bursa’mız hem de üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X