UÜ’de küçük bir şehir yükselecek

Uludağ Üniversitesinde (UÜ) yaklaşık 45 bin öğrenciye hizmet verilen Görükle Yerleşkesi, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için lojmanların yanı sıra çeşitli sosyal donatıların bulunacağı ‘küçük bir yerleşim birimi’ne dönüştürülecek.

UÜ’de küçük bir şehir yükselecek

Yerleşkeye, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin gece gündüz çalışıp, araştırma yapabilmesi için 500 lojman, öğrenci topluluklarının etkinliklerini gerçekleştireceği ve sinema, tiyatro, bowling salonlarının bulunacağı yaşam merkezi, bunun etrafında market, kuaför, terzi ve kafelerin yer alacağı cadde ile 5 bin araç kapasiteli yer altı otoparkı inşa edilmesi hedefleniyor. 

Proje hazırlıkları kapsamında havadan fotoğraflar çekiliyor. Bilgisayarda üç boyutlu çizimlerin yapılmasının ardından, söz konusu planlamalar, öğretim üyeleri, çalışanlar ve öğrencilerin oylamasına sunulacak. Değerlendirmeler tamamlandıktan sonra da projenin uygulanması aşamasına geçilecek.

FİZİKİ ŞARTLAR İYİLEŞMELİ

Görevine bir ay önce başlayan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversitenin fiziksel imkanların iyileştirilmesinin, yapılması gerekenlerin başında geldiğini söyledi. Eğitimde başarıyı yakalama hedefi doğrultusunda fiziksel imkanları iyileştirmek için devletin imkanlarını zorlayacaklarını, bunun dışında da yap-işlet-devret yöntemini benimseyeceklerini ifade eden Ulcay, şöyle konuştu:

‘Öğrencilerimizin bir yaşam merkezi yok.  Bir öğrenci yaşam merkezi ve etrafında cadde oluşturma niyetimiz var. Yüksek lisans ve doktora talebelerine kampüste ev vermemiz lazım. Bekar ise bir stüdyo dairede, evli ise yemek ve yatak odası, çocuklu ise birden fazla yatak odası olan lojmanlar yapmamız lazım. Önümüzdeki 4 yıl içinde 40 yıllık bir üniversiteye yakışır bir rektörlük binası yapıp, sevk ve idare merkezini de oluşturmak istiyoruz. Ciddi bir otopark problemi de var. Hedefimiz, 4 yıl içinde 5 bin araç kapasiteli bir yeraltı otoparkı yapmak.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X