UÜ’de simülasyon merkezi hizmette

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simülasyon Merkezi (USİM) açıldı. Türkiye’de ilk olacak merkezde tıp fakültesi öğrencileri sanal hastalar ile birebir uygulama yaparak eğitim alabilecekler.

UÜ’de simülasyon merkezi hizmette

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan İyi Hekimlik Uygulamaları ve Simüylasyon Merkezi’ni hizmete açtı. Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, Türkiye’de son 15 yıldır sağlıkta büyük ilerlemeler sağlandığını söyledi. Öğrencinin herhangi bir hastaya zarar vermeden aynı uygulamayı öğreninceye kadar tekrar etme şansının merkezde yakalıyor olmasını çok önemli bulduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, “Öğrenci burada kendi yaptığı hatayı görebilecek veya hocası nerede hata yaptığını uygulama üzerinden göstererek çocuklarımızın eğitimlerini tamamlamasını sağlayacak. Çok büyük bir iş başarmışsınız. Ben bu uygulama merkezine katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

TÜRKİYE’DEKİ İLK MERKEZ

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ise yaptığı açılış konuşmasında 3. Nesil üniversite vizyonu ile hayata geçirdikleri çalışmaların, Uludağ Üniversitesi’ni daha iyi bir konuma getirmeye devam ettiğini söyledi. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim görmeye hak kazanan öğrencilerin artık çok daha şanslı olduğunu belirten ulcay, “Türkiye’de ilk defa başlattığımız İyi Hekimlik Uygulamaları Merkezi’mizde yetişecek doktorlarımız, daha ilk yıldan itibaren birçok tıbbı uygulamayı simülasyon sistemi ile görme imkanı bulacaklar. Böylece mezunlarımız, Türkiye’deki birçok tıp fakültesine göre daha donanımlı ve daha deneyimli birer hekim olarak yetişecekler” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdulkadir Karlık da büyükşehir belediyesi olarak her zaman Uludağ Üniversitesi’nin yanında yer aldıklarını ve bundan sonra da yeni projelerde ortak çalışmalar yürütmeye devam edeceklerini söyledi. UÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Gürel, yaptığı konuşmada iyi hekim kavramına değindi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X