UÜ’den Ankara’da ‘Bursa’ buluşması

Uludağ Üniversitesi yönetimi kendi okullarından mezun olan milletvekillerini Ankara’daki Bursa Evi’nde bir araya getirdi. Etkinliğe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de katıldı.

UÜ’den Ankara’da ‘Bursa’ buluşması

Uludağ Üniversitesi ilginç bir organizasyona imza atarak, kendi okullarından mezun olan milletvekillerini Ankara’daki Bursa Evi’nde buluşturdu.

Bursa’nın ve Uludağ Üniversitesi’nin Ankara’daki lobisini güçlendirmek adına böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirten Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Bizim amacımız şuanda burada bulunan veya bulunmayan kişilerin mezun olduğu ve milletvekili seçildiği şehrin üniversitesi için elini taşın altına koymasıdır. Talep ettiğimiz yardım maddi değildir. Milletvekillerin kendi çalıştığı iştigal alanları ile alakalı komisyonlarda üniversitemiz adına gereken tebliğleri gereken konuşmaları yapmalarıdır. Biz Uludağ Üniversitesi ve rektör olarak her zaman birlikte çalışmaya, ortak projeler üretmeye hazırız. Bunu özellikle herkesin bilmesini isterim. Birlikte el ele tutuşup bir takım halinde olmalıyız. Üniversitemizi hem Türkiye’de hem de dünyada laik olduğu yere getirmemiz gerekiyor” dedi. Çok sayıda milletvekilinin yer aldığı geceye katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa gibi göç alan ve büyükşehir diye ifade edilen şehirlerin gerek üniversite mezunlarının gerek bürokratlarının gerekse o şehirde öne çıkmış insanların bir araya gelmelerinin çok zor olduğunu söyledi. Bunu başaran Uludağ Üniversite yöneticilerini kutlayan Bakan Çelik, “Ama bu yalnızca belli ölçekte kalmamalıdır. Ne yapıp ne edip bu başlayan süreci artarak ve güçlendirerek devam ettirmemiz gerekiyor. Bu birlikteliğin diğer şehirlere de örnek olması çok önemlidir” diye konuştu.

“DESTEK VERMEYE HAZIRIM”

Sadece üniversitenin sorunlarını çözmek değil aynı zamanda Bursa’nın sorunlarına öncülük etmek için bir araya gelinmesi gerektiğini belirten Çelik, “Bu noktadan sonra ise üniversite bilgi birikimi ile öncülük ederken siyasetçinin de vaat etmesi gerekiyor. Bende birikimlerimle deneyimlerimle gereken desteği vermeye her zaman hazırım” şeklinde konuştu.

Düzenlenen geceden dolayı çok mutlu olduklarını dile getiren milletvekilleri ve protokol mensupları ise, Bursa ve Uludağ Üniversitesi’nin kalkınması ve geliştirilmesi adına ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydetti.

Gecenin sonunda Bakan Faruk Çelik bir sonraki buluşmanın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında yapılması için davette bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X