UÜ’den bir ilk daha

Uludağ Üniversitesi’nin Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü, Türkiye’de daha önce örneği olmayan Aeroallerjen Laboratuvarını yeni yerinde faaliyete geçirdi.

UÜ’den bir ilk daha

Fen Edebiyat Fakültesi’nin terasına yerleştirilen farklı ölçüm aletleri ile doğadaki allerjik polenler ve bunlardan salınan allerjenlerin oranı laboratuvarda saat saat ölçümlenip rapor haline getirilebiliyor. Laboratuvar hakkında bilgiler veren UÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevcan Çelenk, “Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz ulusal ve uluslararası projeler sayesinde kurduğumuz bu laboratuvar ile doğal ortamda bitkilerden atmosfere salınan allerjen maddeleri, ELISA gibi farklı yöntemler ile 7 gün 24 saat boyunca sürekli olarak ölçümleyebiliyor, analiz sonuçlarını raporlayabiliyor ve bu raporları hava tahmin raporları gibi güncel olarak yayınlayabiliyoruz. Amacımız şimdilik Nilüfer bölgesi için elde edilen bu raporların, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak proje kapsamında kent için de yaygın hale getirilmesidir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X