UÜ’ye Uzay ve Havacılık Fakültesi

Uludağ Üniversitesi’ne Uzay ve Havacılık Fakültesi kuruluyor.

UÜ’ye Uzay ve Havacılık Fakültesi

Uzay ve Havacılık Fakültesi binasının yapımının yanı sıra Bursa’nın havacılık alanında da üretim merkezi olması için Uludağ Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı.

 

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Bursa, ihracatta olduğu gibi GSMH’da da ikinci. Zenginliği ifade eden bu sıranın yine havacılık gibi katma değerli üretime dönük girişimlerle perçinlenmesi gerekiyor. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi adına bizler de üniversite olarak taşıdığımız sorumluluk gereği şehrimizin ve ülkemizin hedeflerine katkı koymak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın da katkılarıyla Bursa’nın uzay, havacılık ve savunma sanayiinde kendisine yeni bir hedef belirlediğini belirten Rektör Ulcay, 3. nesil Üniversite vizyonuyla Bursa’da bilimsel ve akademik alanda bu hedeflere destek olmak için faal rol aldıklarını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversite kampüsü içinde bulunan mevcut pistin uzatılıp modernize edilerek hem eğitim hem de sivil havacılık amaçlı olarak kullanılmasını sağlayacak Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.

Uludağ Üniversitesi’yle birlikte başlatılacak eğitim hamlesi ve bilimsel araştırmalarla beraber havacılık sanayiine yönelik araç üretiminde Bursa’yı bir adım daha öne taşıyacak çalışmalara resmen başladıklarını belirten Başkan Altepe, “İnşallah aldığımız bu karar, sanayimiz, Bursa’mız ve ülkemiz için hayırlı sonuçlar doğurur” dedi.

Başkan Altepe, “Uzay ve havacılığa yönelik her türlü çalışmayı, raylı sistem araçlarında olduğu gibi adım adım gerçekleştireceğiz. İlgili fakülte ve bölümlerin açılması.Hava araçlarının üretimi için tesislerin kurulması, pistlerin oluşturulması ve son kontrol istasyonları ajandamızdaki çalışmalarımız arasında bulunuyor. Bu konuda Bursa sanayisinin de harekete geçmesi adına Bursa Ticaret ve Sanayi Odası da stratejik partnerlerimizden biridir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Ulcay ile Başkan Recep Altepe protokole birlikte imza attı.

Yapılan protokolle birlikte, Uludağ Üniversitesi Görükle kampüsün de yapımı planlanan havaalanı, uçak bakımı-montajı için gerekli tesisler ve Uzay Havacılık Fakültesi binasının inşasını Büyükşehir Belediyesi üstlenecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X