‘Üvercinka’yı yaşatıyorlar

2003 yılında kurulan Cemal Süreya Kültür ve Sanat Derneği, etkinliklerle usta şairin adını taşıyan derneklerini yaşatıyorlar.

‘Üvercinka’yı yaşatıyorlar

DİLEK ATLI

Geçtiğimiz günlerde yoğun katılımla kent hayatına renk katan Bursa 13. Kitap Fuarı’nda, Cemal Süreya Kültür ve Sanat Derneği de hazır bulundu. Genel Yayın Yönetmenliğini Seyyit Nezir’in üstlendiği ve 2014 yılının Kasım ayından itibaren okuyucularıyla buluşan Üvercinka dergisini yayımlayan dernek, birçok kültür etkinliğinde de yerini almayı sürdürüyor.

Derneğin Yönetim Kurul Üyesi Aydan Ay, “Üvercinka dergisinin ilk sayısı bin adet basılmıştı ve İstanbul Kitap Fuarı’nda tükendi. Yeni sayılara dağıtım yaptığımız şehirlerin kitabevlerinden ulaşılabiliyor” diye konuştu.

 

GENÇLER ŞİİR SEVİYOR…

Usta şair Cemal Süreya’nın şiirlerine ilham olan eski eşi Zuhal Tekkanat’ın kurucularından biri olduğu dernek için Aydan Ay, şunları söyledi:

“Amacımız Cemal Süreya’nın adı kadar adına kurulan derneğimizi de yaşatmak. Usta şairin yakın dostu ve yazar Behzat Ay’ın kızı olan Aydan Ay, ‘Cemal Süreya’ya sevgi ve saygımdan dolayı bu dernekteyim. Birçok şehirde etkinliklere katılıyoruz. Fuarlar, üniversitelerdeki sempozyumlar, panel ve şiir dinletileri gibi. Umarım hak ettiğimiz değeri buluruz. Yayımcı ve şair Seyyit Nezir, Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği’nin Başkanlığını sürdürüyor. Edebiyat alanında sadece Cemal Süreya’yı değil, İkinci Yeni Kuşağı’nın tüm şairlerini, edebiyatın diğer değerli kalemlerini gençlere tanıtmaya çalışıyoruz. Özellikle 17-25 yaş arası gençler, ‘İkinci Yeni’ şairlerine büyük ilgi gösteriyorlar. Paralarını denkleştirip şiir kitabı almaya çalışıyorlar.”

Cemal Süreya Kültür Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aydan Ay, Tilki Kitap’tan çıkan öykü tadında anı kitabı Gidemediğin Yol Senin Değildir’e de değinerek, yeni bir kitap projesi olduğunu söyledi. Aydan Ay, babası Behzat Ay, Bekir Yıldız, Osman Şahin ve Erdal Öz gibi yazarların kızlarının bir araya geleceği kitap için çalışmaya başladığını belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X