Üvey annesini güldüğü için öldürmüş!

Bursa’da babasıyla arasının bozulmasından sorumlu tuttuğu üvey annesini telle boğarak öldürdükten sonra, yanına 2 arkadaşını alarak cesedi 13 saat otomobilin bagajında gezdirdiği iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Üvey annesini güldüğü için öldürmüş!

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kasten adam öldürmek, hırsızlık ve mala zarar vermek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen D.D. (23) ile suç delillerini yok ettikleri iddiasıyla 5 yıla kadar hapsi istenen 19 yaşındaki H.Ç., K.D. ve M.K. hakim karşısına çıktı. 

3 ay önce merkez Osmangazi ilçesi Fatih Mahallesi’ndeki evde babasıyla arasının bozulmasından sorumlu tuttuğu üvey annesi Özlem Yıldız’ı (46) telle boğarak öldüren ve gömmek için arabanın içinde 13 saat dolaştırdıktan sonra, uyuşturucu kontrolü yapan yunus timleri tarafından tesadüfen yakalanan D.D. dehşet anını soğukkanlılıkla anlattı. D.D. şunları söyledi: 

“Ben eşyalarımı aldıktan sonra evden ayrılacağım sırada bana gülüp kahve içmeye devam edince sinirlerime hakim olamadım. Odaya girip telle boğduktan sonra kendisi hafif olduğu için sırtıma alıp taşıdım. Arabanın bagajına koyup arkadaşlarımın yanına gittim. Onlara durumu anlattım. Yiğitali köyüne gittik. Arkadaşlarım arabada beklerken ben kazma ve kürekle toprağı kazdım. Sonra görürler diye korkup oradan ayrıldık. Yolda uygulama yapan polis bizi durdurdu. Arabadaki bagajı açınca da cesedi gördüler.”

D.D. cinayetten sonra, maktüle ait toplam 3 bin liralık ziynet eşyasının alınması ve evdeki makyaj malzemelerinin yakılmasıyla ilgili olarak, “Olayın şokuyla ne yaptığımı hatırlamıyorum” dedi.

“CİNAYETİ ŞAKA ZANNETTİK”

Tutuksuz sanıklardan H.Ç. ve K.D. cinayet işleyen arkadaşlarına yardım ettiklerini doğrularken, “Sanık, bizim yanımıza gelip üvey annesini öldürdüğünü söyledi. Bize cesedi göstermedi. Olayı şaka zannettik. Arabayla gezmeye gittik. Polis bizi durdurup bagajı açtığında arabanın içinde bir ceset olduğunu öğrendik” dedi. 

Diğer tutuksuz sanık M.K. ise sanığın annesini öldürdüğünü söyler söylemez yanlarından uzaklaştığını anlattı.

Duruşmaya müşteki olarak katılan baba Y.D. (59), dini nikahlı eşini öldüren oğlu ile diğer sanıklardan şikayetçi oldu. Olayın nasıl olduğunu görmediğini söyleyen Y.D., “Ben yokken onun evimde ne işi var? O bu cinayeti planlayarak yapmış” dedi.

Kızı öldürülen diğer müşteki F.Y. ise sanıkların tamamının cezalandırılmasını isteyerek, “Benim yavrumdan ne istediler? Güldü diye insan mı öldürülür? Hepsinden şikayetçiyim. Bunlara en ağır ceza verilsin” diye konuştu.

Mütalaasını veren savcı, tutuklu sanık D.D.’nin adam öldürmek, hırsızlık ve mala zarar vermek suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapsini istedi. Savcı, tutuksuz sanıklar H.Ç. ve K.D’nin ‘suç delillerini yok ettikleri’ iddiasıyla 5’er yıla kadar hapislerini, M.K.’nın ise beraatini talep etti.

Sanık avukatına esas hakkında son savunmasını hazırlaması için mühlet veren mahkeme duruşmayı karar için erteledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X