Uyanık ve Bağcı Meclis’e geri dönüyor

Mudanya CHP Belediye Meclis Üyeleri’nden 4’ünün Kasım ayında Belediye Başkanlığı tarafından İlçe Seçim Kurulu’na gönderilen istifaların ardından, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı vermesi sonrasında, Mudanya Belediyesi tarafından dün Metin Uyanık ve Me

Uyanık ve Bağcı Meclis’e geri dönüyor

ÖMER BİLİK

Yasal yollara başvuran Metin Uyanık ve Metin Bağcı hakkında Bursa 1. İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na gönderilen mahkeme kararının ardından, Seçim Kurulu Başkanlığı da Mudanya Belediye Başkanlığı’na bir yazı gönderdi. Seçim Kurulu Başkanlığı yazısında Bursa 1. İdare Mahkemesi kararları doğrultusunda işlem yapılması istendi. Bunun üzerine Mudanya Belediye Başkanlığı da Metin Uyanık ve Metin Bağcı’ya gönderdiği yazıda, mahkemenin aldığı yürütmenin durdurulmasına ilişkin karar gereğince Belediye Meclis Üyelikleri’nin devam etmekte olduğunu bildirdi. 

Uyanık ve Bağcı’nın meclis üyelikleri iade edilirken, Mustafa Ay ve Mahmure Uçar için Bursa 2. İdare Mahkemesi Mudanya belediye Başkanlığı’ndan konu ile ilgili savunma istenmişti. Ay ve Uçar’ın durumları da önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.   

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X