Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Uydu fırlatma merkezi kurulacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, uydu tasarım ve üretimine dönük çalışmaların yürütülmesinin yanı sıra Türkiye’de uydu fırlatma merkezi kurulmasına yönelik faaliyetlerin de olduğunu belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, uydu tasarım ve
Özlü, Türkiye’nin ‘Ulusal Uzay Araştırma Programı Yol Haritası’na ilişkin konuştu.

Türkiye Uzay Ajansının kurulmasıyla ilgili çalışmaları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının koordine ettiğini belirten Özlü, konuya ilişkin bir yasa tasarısı hazırlandığını ve şu anda yasaya son şeklinin verildiğini kaydetti.

Yasa tasarısıyla birlikte, Türkiye’de milli bir uzay kurumunun oluşturulacağına işaret eden Özlü, böylece uzayla ilgili bütün faaliyetlerin bu ajans tarafından yerine getirileceğini kaydetti.

Özlü, Türkiye’de havacılık ve uzayla ilgili çalışmalar yürüten TÜBİTAK, TÜRKSAT ve TAI gibi çok sayıda kurum bulunduğuna değinerek, “Ülke olarak kendi uydularımızın tasarım ve üretimine dönük çalışmaları yürütürken, aynı zamanda bunları fırlatacağımız merkezin de Türkiye’de kurulmasına yönelik faaliyetlerimiz var. Yani bir uydu fırlatma merkezi sistemi… Dolayısıyla bu ajansın kurulması halinde bütün faaliyetler tek elden bir çatıda toplanacak. Böylece çalışmalar daha etkin bir şekilde yürüyecek” dedi.


Avatar Seç KAPAT
Türkiye'ye yerleşen ancak son 3 takvim yılında ülkede ikametgahı ve
Sıradaki Haber Yurt dışından elde edilen kazançlara vergi istisnası