Üyelik zor

Avrupa Parlamentosu’nunu bir süre önce 1915 olaylarını soykırım olarak tanımlaması üzerine Ankara’nın verdiği sert tepkiye AB’den yanıt geldi. Brüksel, ‘Bu bakış açısıyla AB üyeliği zor’ açıklaması yaptı.

Üyelik zor

Birinci Dünya Savaşı döneminde Osmanlı Devleti idaresindeki bir milyonu aşkın Ermeni’nin öldürülmesini ‘soykırım‘ olarak niteleyen kararları ‘yok hükmünde‘ olarak değerlendiren Türkiye’ye, Avrupa Birliği’nden (AB) yanıt geldi. 

AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn, ‘Bu açıklamalar, ülkenin belli kesimlerinde popüler olabilir ama uzun vadede endişe verici’ dedi. Avusturya’da yayınlanan Der Standard gazetesine konuşan Hahn, son dönemde yaşanan ‘Ermeni soykırımı‘ tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

ENDİŞE VERİCİ

Ankara’nın ‘çok sert’ olarak tanımladığı tepkisinin 7 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimlere göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Johannes Hahn, ‘Bu, belki ülkenin bazı bölümlerinde, nüfusun belli kesiminde çok popüler olabilir. Ama beni endişelendiren uzun dönemli sonuçları’ diye konuştu. Hahn sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Avrupa ve batı karşıtı duruşun tohumları böyle ekilir ki, bugünün bakış açısıyla gelecekteki bir AB üyeliği zor görünüyor.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X