Uygunsuz kırtasiye geçit yok

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde de öğrencilerin sağlığını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Uygunsuz kırtasiye geçit yok

Tüfenkci, yaptığı açıklamada, Bakanlığın çocukların sağlığına zarar verebilecek her türlü ürüne yönelik ‘güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans’ prensibi ile denetimlerini gerçekleştirmeye devam ettiğini kaydetti. Okul kıyafetleri, ayakkabılar, kırtasiye malzemeleri ve çocukların kullanabileceği tüm ürünlere yönelik yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce toptancılarda ve perakendecilerde denetimlere başlandığını anlatan Tüfenkci, buna devam edileceğini bildirdi.

DENETİMLER SIKLAŞTI

Tüfenkci, öğrencilerin okulda kullanacağı ürünlere yönelik denetimlerin bu aylarda arttığını vurgulayarak, şunları dile getirdi:

”Bakanlık olarak, tüketicilerimizi koruma görevimizin ve proaktif çalışma tarzımızın bir gereği olarak kırtasiye ürünleriyle ilgili denetimler yapıyor, önlemler alıyoruz. Bu kapsamda okul kıyafetleri, azo boyar madde, nikel, kadmiyum, nonil fenoller, perflorooktan sülfonatlar, kalaylı organik bileşikler yönünden denetlenmektedir. Ayrıca, tekstil ürünlerinin etiketleri de tüketiciyi yanıltıcı bilgi içermesinin önlenmesi amacıyla kontrol edilmektedir. Kırtasiye ürünleri, İthalatta Risk Esaslı Denetim Sistemi kapsamında daha ürünler tüketicilere ulaşmadan ithalat aşamasında da denetleniyor. Gerçekleştirilen risk analizleri sonucunda şartları sağlamayan ürünlerin Türkiye’ye girişine izin verilmiyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X