Uygur Türkleri’nin Sorunları Kısa Sürede Çözülecek

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile görüşerek Türkiye’ye getirilen Uygur Tü…

Uygur Türkleri’nin Sorunları Kısa Sürede Çözülecek

Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile görüşerek Türkiye’ye getirilen Uygur Türkleri’nin sorunları ile ilgili hazırlanan dosyayı sundu. 7 Temmuz’da İstanbul’da Doğu Türkistanlılar’ı temsil eden sivil toplum kuruluşlarına verilen ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un da katıldığı iftar yemeğinde, Bağımsız Doğu Türkistanlılar Derneği Genel Başkanı Erkinbeğ Uygurtürk de bulundu. Uygurtürk, “Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’a ile Kayseri’ye gelen Doğu Türkistanlılar’ın sorunları ile ilgili görüştük. Sorunları Doğu Türkistan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Muhittin Canuygur ile beraber, sayın Başbakan Yardımcımıza aktardık” dedi. Uygurtürk, “Görüşmede, Doğu Türkistan hakkında bilgiler verdik. Samimi bir ortamda geçti konuşmamız. Kendisine bir rapor sunduk. Yakından ilgileneceğini söyledi. İnşallah Doğu Türkistan ve Türkmen kardeşlerimizin sorunları bir an önce çözülür” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X