Uysal: Türkiye dış politikasını tazelemeli

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin Bursa İl Başkanlığını ziyaretinde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Uysal: Türkiye dış politikasını tazelemeli

Bir gazetecinin “Katar ile ilgili gelişmeler, ekonomik ve siyasal olarak Türkiye’ye nasıl yansıyacak” sorusuna Uysal, “Başta Türkiye olmak üzere, İran, Suudi Arabistan ve Mısır, bu bölgeye ne kadar az silah girerse bölgede yaşayan tüm unsurların, milletlerin, devletlerin o kadar lehine olduğu gerçeğini idrak etmek mecburiyetinde” cevabını verdi.

Uysal, Türkiye’nin başta Suriye olmak üzere Ortadoğu ile ilgili tasavvurlarını güncellemesi gerektiğinin altını çizerek, “Türkiye’nin kendi öncelikleriyle hem siyasi hem insani hem iktisadi olarak ama bölgenin huzur ve refahını, demokrasi ve adaletini merkeze alan bir perspektifle yeniden dış politikasını tazelemesi gerekir. Bu Katar krizinin, Türkiye’nin bütün siyasi paydaşlarla bir milli mutabakat zemininde bölgeye bakışını tazelemesine vesile olmasını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Uysal, Katar’daki iç çatışmaların olumlu yönde seyretmesi için Türkiye’nin gerekli müdahaleleri, diplomatik ilişkileri sürdürmesinde fayda olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X